Blauw Wit Beursbengels en OSV na spectaculaire slotfase in evenwicht

In de zaterdag tweede klasse A is Blauw Wit Beursbengels er niet in geslaagd om te winnen van OSV. De ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent boog een 0-2 ruststand om in een 3-2 voorsprong, maar moest uiteindelijk toch nog de gelijkmaker incasseren: 3-3.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam namens de bezoekers. Nicky Roele kreeg na een slordige inworp van Serginio Eijken al in de eerste minuut een schietkans, maar zijn inzet ging een meter naast. Blauw Wit Beursbengels was niet gewaarschuwd en in de derde minuut was het wel raak. Jesse Willems stuurde Jermaine Jeulink de diepte in en de aanvaller vond met een diagonaal schot vanaf links de verre hoek: 0-1. Na tien minuten kwam OSV goed weg toen Mickey Wever duidelijk werd neergelegd in de zestien meter. De scheidsrechter zag het echter anders en gaf geen strafschop.

Blauw Wit Beursbengels werd hierna wel sterker. Dat leverde ook kansen op. Mickey Wever kwam net te kort om een lage voorzet van Erwin Smajic binnen te werken en na een kleine twintig minuten had Smajic pech toen zijn schot via de binnenkant van de paal terug het veld in stuiterde. Vijf minuten later zorgde OSV doelman Marco Keevel ervoor dat zijn ploeg op voorsprong bleef staan. Hij stopte een inzet van Mickey Wever, die een mooie aanval over meerdere schijven niet wist te bekronen.

Het lukte niet voor Blauw Wit Beursbengels en tien minuten voor rust was het OSV dat wel toesloeg. Daan van Dijk liet nog een mogelijkheid liggen, maar door klungelig verdedigen van de thuisploeg kon Roele profiteren: 0-2. Blauw Wit Beursbengels leek hierna aangeslagen want de ploeg speelde slordig en leed veel onnodig balverlies.

Tien minuten na rust kreeg OSV de kans om de wedstrijd te beslissen, maar Willems stuitte na een goede voorzet van Jeulink op doelman Youssef El Abdallaoui. Even later was het opnieuw El Abdallaoui die zijn ploeg in de race hield. De keeper redde goed op een hard schot van de doorgebroken rechtsback Jordy van Beek. Blauw Wit Beursbengels had moeite om de defensie van OSV te doorbreken en kwam niet tot goede kansen. Toen dat wel lukte en Smajic na een voorzet van Wever het net wist te vinden, werd de goal vanwege buitenspel afgekeurd. Toch kwam de ploeg van Van Zoghel en Van de Meent een kwartier voor tijd terug in de wedstrijd. Smajic krulde op fraaie wijze een vrije trap in de kruising: 1-2.

Blauw Wit Beursbengels voerde de druk op en tien minuten na de goal van Smajic werd een ongelukkige handsbal van Dylan Klein bestraft met een strafschop. Zion Linger bleef rustig en schoot feilloos raak. In een spectaculaire slotfase was het Giovanni Boezerman die Blauw Wit Beursbengels de overwinning leek te bezorgen. De verdediger kopte drie minuten voor tijd de 3-2 binnen. Toch ging het nog fout voor de thuisploeg. De spelers waren nog niet bijgekomen van het vieren of het was alweer gelijk. Roele brak door en vond met een hard schot de verre hoek. In de blessuretijd maakten beide ploegen geen aanspraak meer op de overwinning. Blauw Wit Beursbengels probeerde het nog wel met enkele schoten van afstand, maar de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

Blauw Wit Beursbengels trainer Jean-Paul van Zoghel was na afloop ontevreden over het resultaat en de wedstrijd. “In de eerste helft zaten we niet in de wedstrijd, maar als je dan zo terugkomt mag je het nooit meer weg geven. Na de 3-2 moeten gewoon alle ballen weg en moet je hem over de streep trekken. De 3-3 was ook tekenend voor de wedstrijd. Het ontbrak bij ons vandaag aan concentratie en verzorgd voetbal.”

Aan de andere kant had OSV oefenmeester Ron van der Velde ook geen vrede met de einduitslag. “Wij waren te lief en niet slim genoeg om de wedstrijd op slot te gooien. Tot de 1-2 was er niets aan de hand en hadden wij eigenlijk de 0-3 moeten maken. Het is jammer dat we daarna door een vrije trap en een penalty de overwinning weg geven. We hebben onszelf vandaag te kort gedaan.”

Kijk hier voor de overige uitslagen in de zaterdag tweede klasse A.