Blauw-Wit Beursbengels geeft het tegen Buitenveldert weer weg in de slotfase

Buitenveldert heeft drie hele belangrijke punten weten te bemachtigen in de tweede klasse A tegen Blauw Wit Beursbengels. In een spectaculaire slotfase trok de ploeg uit Zuid aan het langste eind door twee late goals: 4-5.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte voor de slachtoffers in Utrecht, maar tijdens het duel was het geen moment stil. Beide trainers waren druk met coachen om er voor te zorgen dat de organisatie goed stond. Dit lukte en hierdoor tastten beide teams in de eerste minuten vooral af. De eerste mogelijkheid voor Buitenveldert was meteen raak. Akke Pennin raakte de paal, waarna Maxim de Swaan klaar stond om de rebound binnen te tikken. Lang kon Buitenveldert niet van de voorsprong genieten, want twee minuten later stond de 1-1 alweer op het scorebord. Ismael Kartodimedjo schoot goed raak.

Blauw-Wit Beursbengels leek door te drukken en tweemaal werd er iemand voor de goal gezet, maar de 2-1 bleef uit. Nog voor de rust viel de treffer aan de andere kant. Nadat Pennin op de rand van het strafschopgebied werd neergelegd, mocht hij aanleggen voor een vrije trap en schoot deze vervolgens heerlijk binnen.

Na rust kwamen beide ploegen fel uit de kleedkamer, maar tot veel kansen leidde het niet. Pas in de zestigste minuut was er weer reden tot juichen. Ebenezer Ntim schoot bekeken de 1-3 op het scorebord. De ploeg van Wilfred den Breejen dacht een minuut later de wedstrijd beslist te hebben, maar de 1-4 van Nizar Rahou werd afgekeurd. Dit bleek een belangrijk moment in de wedstrijd te zijn geweest, want twee minuten later had de thuisploeg de aansluiting gevonden na een mooi lobje van Kartodimedjo. Kort daarna was Kartodimedjo weer belangrijk door Erwin Smajic de stand gelijk te laten trekken: 3-3.

In het resterende half uur gingen beide ploegen voor de winst, wat zorgde voor een open wedstrijd met veel kansen aan beide kanten. In de 88ste minuut leek er toch een winnaar de komen. Ntim maakte zijn tweede van de middag voor de 3-4. Blauw-Wit Beursbengels ging alles-op-alles spelen met centrale verdediger Giovanni Boezerman in de spits. Dat had succes. In de slotminuut kwam de thuisploeg via Smajic weer op gelijke hoogte.

Toch bleken de Amsterdammers niet te hebben geleerd van vorige week, toen een gelijkspel in de 93ste minuut werd weggegeven. Ook nu ging het in blessuretijd mis. Ntim mocht redelijk vrij bewegen en de bal afleveren bij de tweede paal, waar Joshua Kawei klaar stond om de winnende 4-5 binnen te koppen. Alsof dat nog niet genoeg was, kreeg Ahmed Ezzahri na een opstootje rood waardoor Buitenveldert met tien man eindigde, maar wel de volle buit pakte.

De bezoekers hebben door deze overwinning de aansluiting weer gevonden. Blauw-Wit Beursbengels moet nu echt serieus naar beneden gaan kijken. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag en foto Kasper Spruijt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!