Blauw-Wit Beursbengels geeft voorsprong van vier goals weg bij Monnickendam

Na 45 minuten leek zaterdag tweedeklasser Blauw-Wit Beursbengels voor een grote verrassing te zorgen door het kampioensfeestje van Monnickendam uit te stellen. De ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent ging met een 0-4 voorsprong de rust in, maar hield uiteindelijk slechts een punt over aan het duel.

De eerste helft tussen de nummers één en twaalf van de ranglijst had iets surrealistisch. In de beginfase was de thuisploeg van plan om de Amsterdammers direct te overrompelen, maar Blauw-Wit Beursbengels bleef overeind en kon vervolgens brutaal de overhand nemen. Dat leidde in de achttiende minuut tot de 0-1 nadat Zion Linger de bal op een presenteerblaadje ontving van Erwin Smajic. Een paar minuten was de aangever zelf trefzeker door een penalty te benutten.

De 0-2 voorsprong was niet onverdiend, want Monnickendam wist in de eerste helft geen moment de positie op de ranglijst te onderbouwen. Het werd zelfs nog erger. In de dertigste minuut liet Smajic met een enorme uithaal in de verre hoek doelman Stefan de Wit kansloos. Toen in de blessuretijd Gino Piqué ook nog de 0-4 wist binnen te werken (na mooi voorbereidingswerk van Serginio Eijken) leek de wedstrijd beslist en de kampioenskansen van Monnickendam tot nul gereduceerd.

Ook in het begin van de tweede helft was er nog niks aan de hand voor de Amsterdammers. Na een kwartiertje zorgde enige wanorde in de defensie voor een strafschop, die Robin Schaaf vernietigend raak schoot: 1-4. Die treffer bood Monnickendam vertrouwen. Helemaal toen een paar minuten later een hoekschop tot veel verwarring leidde en Schaaf uit de kluts voor de 2-4 kon tekenen.

De onzekerheid begon toe te nemen bij Blauw-Wit Beursbengels. Tien minuten voor tijd was de luchtmacht van Monnickendam weer in staat om uit een hoekschop te scoren. In de mêlee van spelers was het uitzicht van keeper Youssef El Abdallaoui beperkt en werd de bal ingekopt, waarbij Schaaf de treffer (en dus zijn hattrick) op zijn naam kreeg: 3-4. In de hectische slotfase konden de bezoekers enkele gevaarlijke uitvallen niet verzilveren en was het vervolgens geen verrassing meer dat een nieuwe corner een gelijkmaker opleverde voor Monnickendam. Vanaf de rand van het strafschopgebied volleerde Danny Persijn een afgeslagen hoekschop binnen: 4-4.

De ruime voorsprong uit de eerste helft was op die manier door tegengoals uit standaardsituaties verdwenen. Voor Blauw-Wit Beursbengels is de nacompetitie om het vege lijf te redden. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.