Blauw-Wit Beursbengels geeft zege bijna uit handen in Castricum

Blauw-Wit Beursbengels voert de druk op koploper BOL met de week op. In aanloop naar de topper in de zaterdag tweede klasse A, volgende week in Amsterdam, liep de ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent weer twee punten in op de Broek op Langedijkers. De runner-up versloeg hekkensluiter FC Castricum met 2-3.

Vlak na rust leek een vrij eenvoudige overwinning aanstaande. De Amsterdammers hadden immers weinig te duchten van de thuisploeg. In de tiende minuut resulteerde dit in een openingstreffer. Een fraaie steekbal van Mohammed Moufid zette Erwin Smajic voor doelman Danny Burger, die hij met een simpele schuiver passeerde: 0-1. Na ruim een half uur spelen werd deze voorsprong verdubbeld en opnieuw werd het aanwezige publiek getrakteerd op een mooie treffer. Met een subtiel balletje stuurde Donovan Mijnals aanvoerder Tommy Janssen richting het vijandelijke doel om de 0-2 op het scorebord te brengen.

Toch bezondigden de gasten zich een enkele keer aan hautain spel, waarbij leuke acties belangrijker leken dan zakelijk te voetballen om echt afstand te nemen van Castricum. Dat werd Blauw-Wit Beursbengels bijna fataal. Nadat Mijnals, op aangeven van Micky Wever, met de 0-3 het duel leek te beslissen, kwam de thuisploeg toch terug in de wedstrijd. Werkelijk niets lukte meer bij de bezoekers. Met een uur op de klok startte Roy van Soest met een rake kopbal de inhaalrace: 1-3.

Een vrije trap van Elario Zweet leverde zelfs nog op een spannende slotfase op. Zijn schot ging dwars door de muur, waarna ook doelman Youssef El Abdallaoui werd verrast door een vervelende stuit. In de blessuretijd moest Blauw-Wit Beursbengels zichzelf met hangen en wurgen overeind houden om geen averij op te lopen. Een wedstrijd die helemaal onder controle was, eindigde met hectiek, al werd de overwinning wel over de streep getrokken.

Koploper BOL speelde met 1-1 gelijk tegen OSV, waardoor de Amsterdammers op vijf punten van de lijstaanvoerder komen. Volgende week kan die achterstand verkleind worden wanneer de topper op het programma staat. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.