Home / Zaterdag 3b / Blauw Wit Beursbengels heeft ook met 10 man geen kind aan Nieuw Sloten
Blauw-Wit-Beursbengels

Blauw Wit Beursbengels heeft ook met 10 man geen kind aan Nieuw Sloten

Ook voor Blauw Wit Beursbengels en Nieuw Sloten stond afgelopen weekend het eerste bekerduel op het programma. Blauw Wit kende een rommelige voorbereiding en was dan ongetwijfeld ook blij dat het een vierdeklasser trof.

Zoals verwacht waren de Blauw-Witte Bengels voetballend overheersend. Na ruim een kwartier kwam dat tot uiting. Diego Medina kwam over links door, waarna zijn geplaatste bal via de lat het veld weer in stuiterde. Spits Damien Menzo toonde zich zeer attent en wist de bal met strak schot alsnog in het doel te kegelen. Na een half uur was het Zion Linger die door de verdediging brak. Op aangeven van Randy Ababio snelde hij alleen op de keeper af en kon vervolgens zelf koeltjes de 2-0 aantekenen. Even later werd het door een eigen doelpunt zelfs 3-0. Dit was jammer voor de aanvallers van de thuisploeg, want er stond een rits aan aanvallers klaar om ook de bal in het doel te werken. Op slag van rust zat het Zion Linger niet mee. Hij kreeg de bal op een presenteerblaadje aangeboden door Damian Menzo, maar kwam, enigszins gehinderd door de verdediging, helemaal verkeerd uit, waardoor de bal koddig over de achterlijn verdween. Maar een penalty zou wel erg zwaar gestraft zijn geweest.

Na rust kwamen Saifeddine el Abid en Fethullah Olgun in het veld voor Randy Ababio en Mike Davies. Daarmee waren gelijk de wissels opgesoupeerd. Dat weerhield Blauw-Wit Beursbengels er niet van om al snel de stand te verhogen. Aanvoerder Serginio Eijken werd met een leep balletje vrij gespeeld en alleen voor de doelman was een snelle schuiver voldoende om 4-0 op het bord te zetten.

Een half uur voor tijd werd Nieuw Sloten voor het eerst gevaarlijk. Door slecht uitspelen kon de verdediging van de thuisploeg adequaat reageren en onheil voorkomen. Wel raakte op hetzelfde moment Jerghinio Sahadewsing enigszins geblesseerd en ging uit voorzorg naar de kant. Door het gebrek aan wissels moest Blauw Wit nog een halfuur verder met 10 man. Dat leek de ploeg echter niet te deren.  In de 70ste minuut ging invaller Saifeddine el Abid als een sneltrein langs de lijn en wist de bal vanaf de achterlijn perfect terug te leggen op Damian Menzo. Deze werkte met een strak schot de bal voor 5-0 in de touwen. De ruime voorsprong was vervolgens het sein om een tandje terug te schakelen. Mede door het warme weer was het toch al een aanslag op de conditie geweest. Zodoende viel er in het restant van de wedstrijd niet veel meer te genieten en bloedde de wedstrijd een beetje dood.

Tekst: Luc van Bolderick