Blauw-Wit Beursbengels heeft eindelijk beet met Ismael Markelo (FC Abcoude)

Blauw Wit Beursbengels heeft de eerste versterking voor het volgende seizoen binnen. Na meerdere keren de boot te hebben afgehouden, komt Ismael Markelo deze zomer wel over van zondag tweedeklasser FC Abcoude.

De Amsterdammers zitten al drie jaar achter de vleugelaanvaller aan. Eerst koos hij voor Hoofddorp, daarna FC Abcoude en die club bleef hij trouw omdat hij het gevoel had er nog niet klaar voor te zijn. “Nu ben ik wel toe aan een nieuw avontuur. Ik dacht bij mijzelf: ik ga het eens proberen. Voor het eerst in mijn leven ga ik op de zaterdag voetballen. Ik denk dat het mij ook beter valt, want dan kan ik meer van mijn weekend genieten en er komt binnenkort ook een kleine aan.”

Het aangekondigde vertrek van Tonnie Bras als trainer van Abcoude zette Markelo aan het twijfelen. Hij zocht zelf contact met Blauw-Wit Beursbengels-trainer Jean-Paul van Zoghel. “Na een gesprek zei ik gelijk dat ik de uitdaging aan wil gaan. Het lijkt mij een onwijs leuk avontuur om aan te gaan en ik hoop van waarde te kunnen zijn bij Blauw-Wit Beursbengels. Ik ken er veel jongens uit mijn tijd bij JOS/Watergraafsmeer en heb ik met Daniel Abera nog even kort over de club gesproken.”

Afgelopen weekend zag Markelo zijn nieuwe club tegen koploper BOL (3-0) aan het werk. “Ik was onder de indruk. Ze spelen leuk voetbal en hebben een sterk en ervaren team. Ik vond de verdediging er erg sterk uitzien. Volgend seizoen beginnen we weer allemaal op nul en zal ik vol moeten vechten voor mijn plek. Een promotie dit seizoen naar de eerste klasse zou een leuk extraatje zijn voor mij.”

Zelf strijdt hij de laatste weken met Abcoude voor lijfsbehoud in de zondag tweede klasse B. Iets wat hij voorafgaand aan dit seizoen niet had verwacht. “Helaas loopt het niet zoals we wilden. We hebben niet aan ons doel voldaan om bovenin mee te doen. Als speler ben ik wel gegroeid hier. Het was een leerzame periode en ik zal alles gaan geven de komende maanden om Abcoude in de Tweede Klasse te houden. Weggaan met degradatie is namelijk geen optie.”

Verslag Roy Baltus

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!