Blauw-Wit Beursbengels kan ook niet winnen van tiental ZOB

Voor de vierde keer op rij heeft Blauw-Wit Beursbengels niet kunnen winnen in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen ZOB. De Amsterdammers blijven hierdoor in het rechterrijtje staan.

Het werd geen hoogstaand duel tussen de twee ploegen, die allebei erg behoudend speelden. Blauw-Wit Beursbengels was optisch weliswaar de betere, maar kwam niet tot echte kansen. Na een klein halfuur werd de patstelling toch doorbroken. Een diepe bal van aanvoerder Tommy Janssen werd niet goed verwerkt en Mickey Wever kon hierdoor, met moeite, de score openen: 1-0. Tot aan de rust golfde het spel op en neer, en bleef de krappe voorsprong op het scorebord staan.

Na de rust leek de thuisploeg snel de marge te verdubbelen. Het ontbrak Janssen na een rush aan kracht om zijn schot de juiste richting mee te geven, waardoor de bal naast ging. Enkele minuten later faalde de middenvelder opnieuw in de afronding. Hij was teveel uit balans op de bal vanaf twee meter voor de lijn binnen te werken. ZOB bleef hierdoor in de wedstrijd en kwam vrij snel op gelijke hoogte. Jerreld van de Eeckhout stond bij een vrije trap volkomen vrij: 1-1.

De laatste twintig minuten moesten de bezoekers uit Zuidoostbeemster met tien man spelen nadat Colin Coenderman tegen een tweede gele kaart aanliep. Het zorgde ervoor dat ZOB nog verdedigender ging spelen. Blauw-Wit Beursbengels wist zich, net als een week geleden tegen AMVJ, geen raad met de man-meer-situatie. De meest simpele ballen kwamen verkeerd aan en het spelbeeld werd steeds armoediger. Nadat de paal in de slotfase redding bracht voor de thuisploeg, eindigde ook Blauw-Wit Beursbengels het duel met tien man. Binnen een minuut kreeg Erwin Smajic twee keer geel: eentje voor een vermeende schwalbe en de tweede voor commentaar.

Het bracht geen verandering meer in de eindstand. Door het gelijkspel staat Blauw-Wit Beursbengels nu achtste, op liefst tien punten van koploper Monnickendam. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.