Blauw-Wit Beursbengels klimt door zege op Monnickendam naar tweede plek

Blauw-Wit Beursbengels is de nieuwe nummer twee van de zaterdag tweede klasse A. De Amsterdammers waren overtuigend te sterk voor concurrent Monnickendam (0-3). Door deze overwinning klom de ploeg van Ronald van de Meent en Jean-Paul van Zoghel over Buitenveldert heen.

In de openingsfase wisten beide ploegen nog geen indruk maken. Het duurde daardoor tot de twintigste minuut voordat de eerste kans zich voordeed. Monnickendam-spits Robin Schaaf kon vrij richting het vijandelijke doel gaan, maar werd nog net op tijd een halt toegeroepen. Een minuut later vond de thuisploeg ook de buitenkant van de paal. Bij één van de eerste mogelijkheden voor Blauw-Wit Beursbengels was het wel raak. Van een meter of dertig schoot Erwin Smajic een vrije trap op schitterende wijze in de winkelhaak: 0-1.

Deze voorsprong trokken de Amsterdammers door. Een slim overstapje van Zion Linger was genoeg om de hele defensie van Monnickendam op het verkeerde been te zetten, waardoor hij een vrije doortocht naar het doel kreeg. Met een subtiel stiftje liet de aanvaller doelman Dean Schilder kansloos voor de 0-2. De thuisploeg was het na deze tweede tegentreffer volledig kwijt. Het lukte Blauw-Wit Beursbengels echter niet om het duel nog voor de rust te beslissen. Schilder weerhield Serginio Eijken en Mickey Wever van scoren.

Net als in de eerste helft was Monnickendam na de theepauze weer als eerste gevaarlijk. Er werd te gehaast gespeeld in de jacht op de aansluitingstreffer en daardoor ontbrak het in de laatste fase aan overzicht. Na een kwartier in de tweede helft beslisten de gasten het duel. Een aanval over meerdere schijven zette Donovan Mijnals in kansrijke positie en op zijn harde schot had doelman Schilder geen antwoord paraat: 0-3.

Ondanks de riante voorsprong gingen de gedachten bij de toeschouwers terug naar een week geleden, toen de Amsterdammers EDO terug lieten komen van 5-0 naar 5-3. Het hautaine spel leidde deze keer echter niet tot grote mogelijkheden voor Monnickendam, op een harde knal die door doelman Youssef el Abdallaoui uit de bovenhoek werd gehaald na. De thuisploeg maakte ook geen moment aanspraak op een beter resultaat.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Met dank aan Luc van Bolderick
Archieffoto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!