Home / Algemeen / Blauw-Wit Beursbengels laat zich door AMVJ naar pijnbank leiden

Blauw-Wit Beursbengels laat zich door AMVJ naar pijnbank leiden

Hij heeft even nodig gehad om zijn vorm te vinden, maar Tim Wulffraat is los. De aanvaller van AMVJ had met twee treffers en een assist een flinke bijdrage in de klinkende 0-7 overwinning op Blauw-Wit Beursbengels. Daardoor zijn de Amstelveners zeker van handhaving in de zaterdag tweede klasse A en is Blauw-Wit Beursbengels overgeleverd aan nacompetitievoetbal.

Elke wedstrijd waarin Wulffraat tot op heden in actie kwam voor AMVJ, maakt niet uit hoe lang, werd gewonnen. Puur toeval zegt het lijdend voorwerp. Wel was het een belangrijke. “Gelukkig, dan kunnen we nu rustig doen en iets minder trainen”, zegt Wulffraat met een kleine glimlach. De blik kan op volgend seizoen: ook dan is hij van de partij. “Het is hartstikke leuk met de gasten. Ik heb er veel plezier in en ben blij dat mijn lichaam het toelaat.”

Binnen tien minuten hadden de Amstelveners al een een 0-2 voorsprong te pakken. Uit een vrije trap van Jeroen Halsema kopte aanvoerder Bram van der Driest raak en niet veel later was Wulffraat met een schuiver in de verre hoek voor het eerst trefzeker. Een kleine ontlading kon hij niet onderdrukken. “Natuurlijk was ik blij. Op een gegeven moment hoor je de jongens roepen: kan je wel scoren?”

Blauw-Wit Beursbengels probeerde daarna pas te voetballen, maar stichtte nauwelijks gevaar. Sommige spelers leken met hun hoofd al ergens anders – bij de nacompetitie of hun nieuwe club – te zitten. En toen moest de pijniging nog beginnen. Op slag van rust had Wulffraat over geluk niet te klagen. Zijn voorzet vanaf de achterlijn verdween tot ieders verbazing – inclusief de zijne – in de verste bovenhoek: 0-3. De doelpuntenmaker verontschuldigde zich er zelfs voor. “Iedereen weet dat het geluk was. Dan vind ik juichen misplaatst.”

In de tweede helft kreeg Blauw-Wit Beursbengels echt een pak rammel te verwerken. Er zat totaal geen gif of bezieling in en de Amsterdammers lieten zich vrijwillig naar de pijnbank leiden. Boldewijn maakte de 0-4, op aangeven van Wulffraat tekende Zep Franssen voor de 0-5 en via invallers Seranio Austin en Moamar Heerenveen werd de eindstand uiteindelijk op 0-7 bepaald.

Blauw-Wit Beursbengels moet via de nacompetitie het vege lijf proberen te redden. Dat wordt gezien de huidige situatie (sinds 19 januari zonder zege, red.) een behoorlijke klus. Enig voordeel is dat trainers Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent na maanden puzzelen weer de voltallige selectie bij elkaar krijgen. Van Zoghel: “We waren nu met zeventien man. Ze konden niet allemaal spelen, maar dat is wel een stukje beter. Het is een kwestie van vertrouwen krijgen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)