Blauw-Wit Beursbengels langer door met trainersduo Van Zoghel/Van de Meent

Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent staan ook na de zomer aan het roer bij Blauw-Wit Beursbengels. Het succesvolle trainersduo, momenteel bezig aan het eerste volledige seizoen, bereikte vorige week een akkoord met de zaterdag tweedeklasser voor een langer verblijf.

Vanuit het duo werd er slechts één voorwaarde op tafel gelegd: ze willen het samen blijven doen. “Gelukkig dacht de club daar hetzelfde over. Dan heb je een goed gesprek, eet je wat met elkaar en schud je de hand. Binnen één gesprek waren we eruit”, aldus Van Zoghel. “We vinden het heel erg leuk en hebben allebei de ambitie om met deze jongens zo ver mogelijk proberen te komen, dit seizoen en volgend jaar.”

Halverwege vorig seizoen namen zij de leiding over van de vertrokken Dave Samson. Vervolgens werd er een knappe inhaalrace ingezet. De Amsterdammers maakten een achterstand van tien punten goed op VVC, werden kampioen in de derde klasse B en als promovendus staan zij momenteel op verdienstelijke tweede plek in de tweede klasse A. “We mogen niet klagen. Ik denk dat we veilig zijn. Daar kijk je als nieuwkomer als eerst naar. Nu willen we zoveel mogelijk ploegen onder ons houden.”

Binnen de club begint het ook langzaam te leven dat een terugkeer in de eerste klasse, na een afwezigheid van acht jaar, tot de mogelijkheden behoort. Blauw-Wit Beursbengels heeft een achterstand van zeven punten op koploper BOL, maar heeft van vorig seizoen geleerd dat niets onmogelijk is. “Ik denk dat de hele club dat wil. En waarom ook niet. We moeten niet naast onze schoenen gaan lopen, maar als we de kans krijgen om te promoveren, grijpen we die met beide handen aan.”

Foto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)