Blauw-Wit Beursbengels legt druk op BOL na klinkende zege

Blauw-Wit Beursbengels houdt van jagen. Een jaar geleden maakten de Amsterdammers in de eindfase een achterstand van tien punten op VVC goed en dit seizoen is BOL de prooi. Twee weken geleden bedroeg de voorsprong van BOL ook tien punten, nu is deze teruggedrongen tot twee punten na een knappe zege van de ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent.

In de kleedkamer hing de hele week het wedstrijdverslag van het duel met VVC. Een jaar en zes dagen geleden. Ook toen werd de achterstand op een lijstaanvoerder verkleind naar twee punten. De zaterdag derde klasse B lag helemaal open en Blauw-Wit Beursbengels kwam als kampioen uit de strijd. En op het aankondigingsboekje staat met grote letters: je weet maar nooit. Met de Amsterdammers weet je het ook nooit. Vorige week liepen zij bijna averij op in Castricum, nu waren ze soeverein.

Vlak voor de wedstrijd verscheurde Van Zoghel het verslag. “Dat is geweest, is historie. Nu moeten wij het weer laten zien.” Volgens de oefenmeester is deze situatie ook volledig anders dan een jaar geleden. “Vorig jaar zat er veel meer druk op om uit de derde klasse te komen. Die is er nu niet. Dat zorgt ervoor dat we iets vrijer kunnen voetballen en zoiets werkt in je voordeel. Maar het heeft geen zin om naast onze schoenen te lopen, want we hebben nog niks. Al hoop ik wel dat ze een tikkie hebben gehad.”

Het was een moeizame middag voor de koploper. Blauw-Wit Beursbengels liet de gasten het spel maken en dat is iets dat BOL niet graag doet. Bestrijden met eigen middelen. Er werd nauwelijks een kans gecreëerd door de Broek op Langedijkers, terwijl de thuisploeg door individuele kwaliteiten wel gevaarlijk kon zijn. Erwin Smajic werd na een klein half uur onderuit gehaald door Timon Plak en de toegekende strafschop schoot Donovan Mijnals binnen: 1-0.

De spits had nog geen twee minuten na rust de 2-0 op zijn schoen. Hij stond vogelvrij na een voorzet van Zion Linger, maar schoot tot ieders verbazing van dichtbij hoog over. Ook Smajic kreeg een goede mogelijkheid, alleen vond de vleugelaanvaller doelman Xander Snoek op zijn weg naar een tweede Amsterdamse treffer.

Tien minuten voor tijd revancheerde Mijnals zich voor deze misser. Een voorzet van Mick Wever werd door Smajic opnieuw voor het doel gebracht en ongedekt kon hij de 2-0 op het scorebord brengen. Terwijl de paal een aansluitingstreffer van BOL-verdediger Dennis Rijs in de weg stond, maakte Smajic enkele minuten later aan alle onzekerheid een einde door zijn goede wedstrijd te bekronen met de beslissende 3-0.

Met nog zes wedstrijden te gaan is de achterstand op BOL slechts twee punten. En daar hebben ze in Amsterdam ervaring mee. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.