Blauw-Wit Beursbengels neemt afstand van Arsenal

Blauw-Wit Beursbengels heeft zich tegen medepromovendus Arsenal goed herpakt van het tikje dat AMVJ vorige week uitdeelde. Het antwoord van de ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent mocht er zijn: 3-1.

Dat terwijl het voetbal niet erg hoogstaand was. Veel foutieve passes en misverstanden aan beide zijden overheersten. De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. De jonge Arsenal-doelman Roemer Gerdes kon een kopbal Mickey Wever tot hoekschop verwerken. Pas na een kwartier kwam het eerste moment van opleving. Tommy Janssen werd onderuit gehaald door Arsenal-verdediger Jan Roeters, die deze overtreding moest bekopen met een rode kaart.

Met een klein halfuur op de klok wist Blauw-Wit Beursbengels het overtal uit te buiten voor de openingstreffer. Serginio Eijken speelde een verdediger en de doelman uit om de bal vervolgens in het doel te schuiven. Een verdiende voorsprong voor de thuisploeg, die deze nog voor de rust verdubbelde. Invaller Daniel Rasche veranderde een voorzet van Mickey Wever zodanig van richting dat Gerdes kansloos was: 2-0.

Ook na de rust bleef het spelbeeld onrustig. Dat werd er voor Blauw-Wit Beursbengels ook niet beter op, want de scheidsrechter maakte een einde aan het overtal van de thuisploeg door Giovanni Zebeda wegens het hinderen van een doorgebroken speler met een rode kaart weg te sturen. Met tien-tegen-tien kwam Arsenal iets beter in het spel, resulterend in een aansluitingstreffer. Een zwakke pass werd onderschept, voorgegeven en vervolgens was het voor Batista Pereira een koud kunstje om de 2-1 op het scorebord te zetten.

Het was voor de gasten het sein om er een tandje bij te gooien. De thuisploeg had het hier behoorlijk moeilijk mee, maar had het geluk dat doelman Youssef el Abdallaoui al het gevaar telkens onschadelijk maakte. Een kwartier voor tijd maakte Blauw-Wit Beursbengels aan alle onzekerheid een eind door het duel vroegtijdig te beslissen. Gerdes kreeg een schot van Zion Linger niet klem en in de rebound tikte Erwin Smajic de 3-1 binnen. In de slotseconde was Wever met een schot buitenkant paal nog dicht bij de 4-1, maar dat zou toch iets te veel van het goede zijn geweest.

Blauw-Wit Beursbengels behoudt door de zege de vierde plaats en neemt iets meer afstand van nummer vijf Arsenal. Dat gat bedraagt nu vijf punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Met dank aan Luc van Bolderick
Archieffoto Hans van Beek | Ronald van de Meent

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)