Home / Algemeen / Blauw-Wit Beursbengels neemt tegen Stormvogels succesvol eerste horde

Blauw-Wit Beursbengels neemt tegen Stormvogels succesvol eerste horde

Voor het eerst sinds 19 januari (de laatste overwinning) heeft zaterdag tweedeklasser Blauw-Wit Beursbengels weer een zege genoteerd. De Amsterdammers deden dit op het moment dat het erom gaat: in de eerste ronde van de nacompetitie voor handhaving werd Stormvogels met 4-1 geklopt.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat de thuisploeg technisch ruim de overhand had. Al in de eerste minuut kwam de doorgebroken Zion Linger ten val en zag de scheidsrechter er geen penalty in, terwijl Linger wel geblesseerd de strijd moest staken. Toen Stormvogels in de dertiende minuut brutaal via Glenn Bruinsma op een 0-1 voorsprong kwam, schrokken de supporters van de thuisploeg zich te pletter.

Nog voor de rust werd alles rechtgetrokken. Invaller Donovan Mijnals schoot, na een combinatie met Gino Piqué, op fenomenale wijze raak in de bovenhoek. Enkele fraai uitgespeelde kansen werden daarna nog verprutst door Blauw-Wit Beursbengels, dat in de blessuretijd van de eerste helft verdiend aan de leiding kwam. Jerghinio Sahadewsing stelde Erwin Smajic in staat er 2-1 van te maken.

Ook in de tweede helft was Blauw-Wit Beursbengels was heer en meester. Stormvogels leek steeds meer te beseffen dat er niets te halen viel op Sportpark Sloten. Een kwartier voor tijd viel pas de definitieve beslissing. Uit de draai schoot Piqué tegendraads raak: 3-1. In de slotminuut bepaalde Smajic met een fraaie vrije trap de eindstand op 4-1. Hiermee kwam een eind aan de periode van dertien wedstrijden zonder overwinning. Volgende week gaat de herkanser voor de tweede ronde op bezoek bij Pancratius.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.

Verslag Luc van Bolderick
Archieffoto: HAV

Send this to a friend