Home / Zaterdag 3b / Blauw-Wit Beursbengels revancheert zich in Wijdewormer

Blauw-Wit Beursbengels revancheert zich in Wijdewormer

Blauw-Wit Beursbengels heeft zich gerevancheerd na de teleurstellende 2-3 tegen Wartburgia van vorige week. In Wijdewormer werd ZCFC met 1-3 verslagen.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zaterdag 3b

Al snel werd zaterdag duidelijk dat Blauw-Wit Beursbengels van plan was om de tegenvallende wedstrijd van vorige week te doen vergeten. Thuisploeg ZCFC werd voetballend naar achteren gedrukt. Na een kwartier spelen was het raak voor de bezoekers. Damien Menzo stuurde Zion Linger de diepte in en zijn breedtebal werd op waarde geschat door de goed meegelopen Hicham Aklalouch. De daaropvolgende fase hadden de Blauw-Witte Bengels wel kansjes (onder andere een bal op de paal van Linger), maar alle andere mogelijkheden leidden voorlopig nog niet tot meer treffers.

In de 25ste minuut werd zelfs de gelijkmaker gescoord door de thuisploeg. Een fout ingeschatte lange bal viel zomaar voor de voeten van linkerspits Ruben Wooldrik. Keeper Khalid Khalifa redde fraai, maar de rebound was toch een prooi voor Wooldrik. Met een fraaie boog kopbal, over de graaiende handen van Khalifa, werd toch de gelijkmaker gescoord. De toevalstreffer was voor Blauw-Wit Beursbengels het sein om met nog meer energie de aanval te zoeken. De ene na de andere fraaie combinatie werd op de mat gelegd. Na een klein half uur bezweek ZCFC onder de druk en was wederom Aklalouch de doelpuntenmaker. Een diepe bal van achteruit werd door hem in het strafschopgebied kundig gecontroleerd, waarna een verdediger en de keeper kansloos werden gelaten met een schuiver in de verre hoek. In de 40ste minuut wist Aklalouch zelfs met zijn derde treffer de 1-3 tot ruststand te verklaren. Ditmaal was spits Menzo de aangever.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Nadat eerst Gino Piqué een listige lob via de paal naast zag stuiteren, was het in de 55ste minuut Jerghinio Sahadewsing die uit een vrije trap op de rand van het strafschopgebied de 1-4 kon scoren. Zijn vrije trap was van grote schoonheid en knetterde via onderkant lat in het doel. Het verzet van de thuisploeg was nu wel gebroken. Het was ook het sein voor trainer Reda Achkari om wat wisselspelers minuten te laten maken.  Hattrick-scorer Aklalouch, licht aangeslagen, werd vervangen door Davey de Witte. Helaas voor de Witte, die zijn eerste minuten in een jaar mocht maken, was de vreugde van korte duur. Hij viel al na 10 minuten geblesseerd uit, na een ongelukkige botsing.

Nadat vervolgens Blauw-Wit Beursbengels doorging met kansen creëren, was zichtbaar dat ZCFC was murw gespeeld. Dat de stand in de laatste 10 minuten werd opgevoerd naar 1-6 was niet verrassend te noemen. Spits Menzo kon profiteren van een foutje van, de overigens prima keepende, Remco van Dijk van de gastheren en eenvoudig de 1-5 binnen te tikken. In de slotminuut werd de eindstand bepaald door invaller Mohammed Moufid. Op de rand van het strafschopgebied werd hij, nadat de hele defensie inclusief keeper werd uitgespeeld, in staat gesteld de bal met een geplaatst schot in de hoek te plaatsen.

Blauw-Wit Beursbengels staat nu vijfde in Zaterdag 3b. Volgende week treft het Amstelveen Heemraad, dat koploper is met 10 punten uit 4 duels.

Tekst: Luc van Bolderick

Send this to a friend