Blauw-Wit Beursbengels trekt ervaren Sahadewsing (Zuidvogels) aan

Blauw-Wit Beursbengels heeft voor volgend seizoen opnieuw een vleugelaanvaller aangetrokken. Jerghinio Sahadewsing is de tweede aanwinst voor de zaterdag tweedeklasser en neemt een hoop ervaring met zich mee. De 33-jarige buitenspeler komt over van Zuidvogels, waar hij na zijn vertrek bij De Dijk onderdak heeft gevonden.

Gekscherend vroegen twee goede vrienden van hem, Giovanni Zebeda en Giovanni Boezerman, of hij open zou staan voor voor Blauw-Wit Beursbengels. Ze achtten de kans niet heel groot, maar niet geschoten is altijd mis. “In januari was het niet het juiste moment om het daarover te hebben. Dat heb ik ze ook eerlijk verteld”, legt Sahadewsing uit. “Ik twijfelde op dat moment zelfs of ik door zou gaan met voetballen. Een maand geleden kwamen ze opnieuw langs.”

In Amsterdam-Sloten komt hij terug op bekend terrein. Sahadewsing speelde als zevenjarige een jaar in de jeugd van Blauw-Wit, waarna hij naar Ajax vertrok. Daar doorliep hij de jeugdopleiding en na de amateurs van Ajax en JOS/Watergraafsmeer acteerde hij bij Katwijk, Sparta Nijkerk en Quick Boys in de top van het amateurvoetbal. Afgelopen zomer koos de aanvaller voor tweededivisionist De Dijk, alleen speelde Sahadewsing daar amper en leverde tijdens de winterstop zijn contract in omdat hij ‘het plezier was verloren’.

Hij belandde vervolgens bij Hoofdklasser Zuidvogels. Daar was nog niet gesproken over volgend seizoen. “Voor mijzelf was het duidelijk dat ik in de buurt wilde gaan voetballen. De afgelopen jaren heb ik veel gereisd. Zuidvogels valt nog wel mee. maar toch ga je op een gegeven moment waarde hechten aan vrije tijd en vrijheid. Niet meer de verplichting willen hebben om drie keer in de week te trainen. Twee keer in de week is helemaal wat ik voor ogen heb. Die extra vrije dag is mij veel waard.”

Sahadewsing weet dat hij een stap omlaag doet naar de tweede klasse. Al houdt hij de drang naar prestatie, op welk niveau dan ook. “Ik heb altijd geroepen dat ik ergens voor wil spelen. Een gevoel van prestige. Als het freewheelend is, zonder drang om te presteren met de gedachte van ‘meedoen is belangrijker dan winnen’, doe ik niet mee. Ik kan heel slecht tegen mijn verlies. De trainers hebben uitgesproken graag naar de eerste klasse te willen. Daarin zal ik van meerwaarde moeten zijn en ik ga niet weglopen voor mijn verantwoordelijkheden. Ze mogen best wat van mij verwachten. Ik leg mijzelf ook die druk op. Ik zou enorm teleurgesteld zijn als promotie volgend seizoen niet lukt.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)