Blauw-Wit Beursbengels vergeet te scoren bij Jong Holland

Blauw-Wit Beursbengels blijft net boven de gevarenzone van de zaterdag tweede klasse A bungelen. De ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent kwam op bezoek bij concurrent Jong Holland niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, waarmee de Amsterdammers zich eigenlijk tekort deden.

De wedstrijd in Alkmaar was eigenlijk volkomen in handen van Blauw-Wit Beursbengels. De thuisploeg was in de eerste helft slechts sporadisch in staat om de Amsterdamse verdediging in verlegenheid te brengen. De bezoekers hadden zelf in de afronding weinig geluk. Dat was, gezien ook de ongelukkige wedstrijden van afgelopen weken, een herhaling van zetten. De paal voorkwam een openingstreffer van Mo Moufid en Ismael Kartodimedjo.

Het missen van die kansen gaf een beetje de situatie van de afgelopen weken weer. Uitgezonderd de wedstrijd van twee weken geleden tegen Buitenveldert (4-5 nederlaag), scoren de Amsterdammers dit kalenderjaar bijzonder moeilijk. In de tweede helft trof Kartodimedjo opnieuw het aluminium (pegel tegen de lat) en faalden ook Tommy Janssen, Erwin Smajic en Moufid in de afronding. Het was dat doelman Youssef el Abdalloui even daarvoor op miraculeuze redding bracht op de doellijn, anders had Blauw-Wit Beursbengels zelfs verloren in Alkmaar.

Het gelijkspel voelde aan als een nederlaag. De laatste overwinning dateert alweer van 19 januari: 1-3 bij Buitenveldert. Uit de acht wedstrijden die daarna volgden, werden slechts vier punten gepakt. Daardoor moet Blauw-Wit Beursbengels zich nog altijd zorgen maken. Omdat de concurrenten wel wisten te winnen, staan de Amsterdammers slechts op basis van een iets beter doelsaldo boven de nacompetitiestreep.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Met dank aan Luc van Bolderick
Archieffoto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)