Home / Zaterdag 3b / Blauw-Wit Beursbengels wint subtopper van Buitenveldert

Blauw-Wit Beursbengels wint subtopper van Buitenveldert

Zaterdag stond in de derde klasse B en wedstrijd in de subtop op het programma. Blauw-Wit Beursbengels en Buitenveldert namen het tegen elkaar op. Het werd uiteindelijk 3-0 voor de Beursbengels.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b

De wedstrijd ging in de eerste helft redelijk gelijk op, al was er wel een snelle voorsprong voor Blauw-Wit. De thuisploeg kwam al na 6 minuten op voorsprong door aanvoerder Serginio Eijken, die een scherp ingesneden hoekschop van Serghinio Sahadewsing wist binnen te koppen. De snelle voorsprong was als doping voor de Blauw Witte Bengels, maar Hicham Aklalouch was zeer ongelukkig in de afronding van enkele fraaie aanvallen. Dat was voornamelijk op het conto te schrijven van doelman Jules Oomen van de bezoekers. Hij wist namelijk met enkele schitterende reacties een doelpunt te voorkomen. Aan de andere kant was Buitenveldert bij uitvallen ook erg gevaarlijk. De voortzetting bij kansrijke uitvallen was echter uiterst onzorgvuldig. In geval van nood was tevens doelman Khalid Khalifa van Blauw-Wit Beursbengels uiterst attent. Hij nam daarmee uitstekend revanche voor de mindere wedstrijd van vorige week tegen Roda ’23.

Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld, want ook nu wist de thuisploeg al heel snel te scoren. Na 10 minuten werd namelijk aanvoerder Eijken van Blauw-Wit Beursbengels in het strafschopgebied gevloerd. De toegekende strafschop werd door de ervaren Sahadewsing uiterst koelbloedig binnengeschoten. Na de 2-0 ging Buitenveldert op zoek naar de aansluitingstreffer. De ploeg van Tijn Hammer bleef echter kansen missen. Omdat ook Blauw-Wit Beursbengels weigerde om de genadeklap uit te delen, bleef het tot het eind toe spannend. Pas vlak voor tijd viel voor de Bengels de bevrijdende 3-0. Hicham Aklalouch wist uiteindelijk dan toch tot scoren te komen. En het was een prachtige treffer: een venijnig schot eindigde in de verre bovenhoek. In de laatste minuten gebeurde er weinig meer. Zo eindigde het duel, dat goed geleid werd door Ruud van de Wielen, in een 3-0 zege voor de thuisploeg.

Tekst: Luc Bolderick

Archieffoto: Koos van der Leest

Send this to a friend