Home / Zaterdag 3b / Blauw-Wit Beursbengels wint van De Dijk
Blauw-Wit-Beursbengels

Blauw-Wit Beursbengels wint van De Dijk

Afgelopen zaterdag speelden Blauw-Wit Beursbengels en De Dijk de eerste wedstrijd voor de competitie. De thuisploeg en De Dijk waren nog niet eerder elkaars tegenstander. Het was voor beide ploegen aftasten hoe de krachtsverhoudingen lagen. Blauw-Wit Beursbengels won het duel met 3-2, de ruststand was 1-0.

De beginfase was voor de thuisploeg. Men zette goed druk naar voren, maar de defensie van De Dijk hield stand. Wel probeerde De Dijk, indien mogelijk, de voetballende oplossing te zoeken. Daardoor ontstond er een aantrekkelijk schouwspel. Na een klein half uur braken de Blauw-Witte Bengels de wedstrijd open. Saifeddine el Abid kon aan de zijkant opstomen en zijn voorzet werd door Zion Linger koeltjes binnen gewerkt. Vijf minuten later werd de 2-0, van dezelfde Linger, afgekeurd wegens buitenspel.

Blauw-Wit Beursbengels verzuimde daarna de voorsprong te vergroten. Met name Linger was enkele malen zeer ongelukkig in de afwerking. Even voor rust gaven de gasten uit Schellingwoude flink gas en stond de thuisploeg flink onder druk. Een gevaarlijke vrije trap, even buiten de zestien meter, belandde in de muur en weer even later wist een aanvaller, schuin voor doel, de bal voorlangs te schieten.

Na rust wist Blauw-Wit Beursbengels al heel vlotjes de voorsprong te verdubbelen. De na rust ingevallen Mouad Belhacen wist, met zijn eerste balcontact, listig de bal langs de laatste man te wippen en liet vervolgens ook de prima keepende Ruben Geervliet kansloos. Na tien minuten spelen mocht De Dijk een strafschop nemen. De penalty werd, in twee instanties, een prooi voor keeper Yassin Roosblad. De gasten waren daarna even de kluts kwijt, maar werden in leven gehouden door doelman Geervliet die de aanvallers van de gastheren, in 1 tegen 1 situaties, steeds de baas was. Een kwartier voor tijd viel de aansluitingstreffer: 2-1. Een hoekschop werd bij de tweede paal snoeihard binnengekopt door Anouar Lakbila. De spelers van De Dijk waren kennelijk nog aan het feestvieren want een halve minuut later stond de 3-1 op het bord. El Abid stond aan het eind van de snelle aanval en wist de voorzet van invaller Mohammed Moufid af te ronden.

De 4-1 bleef echter uit en dat gaf De Dijk weer moed, de slotfase was dan ook volledig voor de ploeg uit Noord. Helemaal toen Gino Piqué, aanvoerder van Blauw-Wit Beursbengels, het veld moest verlaten na een forse tackle. In minuut 84 werd de aansluiting afgedwongen. Een verre ingooi werd verlengd, waarna de vrijgelaten Sebastiaan van der Linde de 3-2 kon binnenschieten. In de slotfase werd het helemaal hectisch. De 3-3 werd door de scheidsrechter afgekeurd, op basis van buitenspel.

Klik hier om alle uitslagen, standen en het programma van de zaterdag derde klasse B te zien.

Tekst: Luc van Bolderick

Send this to a friend