Blauw-Wit Beursbengels wordt te laat wakker tegen Roda’46

Blauw-Wit Beursbengels is er niet in geslaagd om serieus mee te doen voor promotie naar de zaterdag eerste klasse. De ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent kwam niet voorbij Roda’46 en strandde daardoor al in de eerste ronde. Op eigen veld werd met 1-2 verloren.

In een van beide kanten slechte wedstrijd waren de kansen schaars. Het mocht daarom geen wonder wezen dat de 0-1 uit het niets kwam vallen. Na slordig balverlies van Blauw-Wit Beursbengels werd Gilbert Ilaria in kansrijke positie gebracht. De aanvaller van Roda’46 leek te ver naar buiten te worden gedrongen, maar vanaf de achterlijn wist hij op miraculeuze wijze alsnog vlak voor rust de 0-1 te maken.

Pas in de tweede helft kreeg de thuisploeg de eerste grote mogelijkheden. Een inzet van Donovan Mijnals werd geblokt en een rollertje van Micky Wever was veel te zacht om doelman Jaap de Graaf uit te testen. Op dat moment was het duidelijk dat het een moeilijke opdracht zou worden voor de thuisploeg. Het hele seizoen is het benutten van kansen vaak een hopeloze zaak. In de 66ste minuut werd het nog erger. Een ongelukkige handsbal werd bestraft met een strafschop en Wesly van Ojen verdubbelde hieruit de score voor Roda’46.

In de slotfase zette Blauw-Wit Beursbengels flink aan om nog iets te forceren. Erwin Smajic was na een snelle aanval iets te zelfzuchtig door zelf vanuit een lastige hoek te schieten, waar afgeven een betere opties was. De vleugelaanvaller speelde even later wel een belangrijke rol in de aansluitingstreffer. Smajic werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en de toegekende penalty werd onberispelijk binnen geschoten door Mijnals: 1-2.

De aansluitingstreffer kwam te laat. De resterende vijf minuten, plus wat blessuretijd, waren niet genoeg voor de Amsterdammers om ook een gelijkmaker eruit te slepen. Hierdoor blijft Blauw-Wit Beursbengels tweedeklasser.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.