Jan de Haze

Blauw-Wit-coach De Haze behoudt na zware nederlagen vertrouwen: “Hoop doet leven”

De zaterdagselectie van Blauw-Wit zit aan het begin van de competitie in de hoek waar de klappen vallen. Waar het in de eerste speelronde met 2-13 onderuit ging tegen Buitenboys, kreeg het afgelopen weekend een 7-1 nederlaag tegen Amstelveen Heemraad te verwerken. Hoofdtrainer Jan de Haze houdt echter vertrouwen in zijn spelers.

De Amsterdammers kampen met vijf tot zes geblesseerde spelers, waardoor de al smalle selectie momenteel grotendeels is uitgekleed. “Tijdens de voorbereiding ging het met de prestaties nog wel en in de beker deden we het aardig, maar op dit moment ontbreken er simpelweg teveel bepalende spelers. We zijn op het laatste moment met een nieuwe groep begonnen en dat maakt het nu extra lastig”, legt de oefenmeester uit. Blauw-Wit beschikte de afgelopen weken over een selectie van soms 13 tot 14 spelers. Daarom hoopt De Haze spoedig een aantal spelers uit het tweede elftal door te schuiven. “We hebben wat spelers uit het tweede team gehaald om te kijken of daarin mogelijkheden zitten. Zo hopen we onze selectie toch wat meer aan te sterken. De jongens die momenteel op het veld staan, worden natuurlijk ook niet vrolijk van de nederlagen. Daarom is het voor mij zaak om de selectie te blijven motiveren, zodat we vertrouwen blijven houden. De spelers moeten niet met hun kop naar beneden lopen, maar hoe moeilijk ook positief blijven.”

Mochten alle spelers weer van hun kwetsuren verlost zijn, dan beschikt De Haze naar eigen zeggen over een goed team dat zich in de derde klasse kan handhaven. “Het is natuurlijk een moeilijke competitie met ploegen die zeer fit zijn. Als we echter over een complete selectie beschikken, dan kunnen we absoluut wedstrijden winnen. We hebben een aantal kwaliteitsspelers lopen die het verschil kunnen maken, maar dan moet iedereen wel fit zijn.” Door de blessures komt De Haze nauwelijks toe aan zijn eigen plannen met de selectie. “Het is altijd een uitdaging om bij een club van niets een nieuw team op te bouwen, maar met deze blessures wordt het extra moeilijk. We hebben elke week de hoop dat spelers steeds fitter worden, maar het is afwachten. Een plan ontwikkelen kan uiteindelijk alleen als je een brede selectie hebt. De jongens die op het veld staan, moeten voorlopig eraan werken om écht een team te worden. Voor mezelf zie ik de komende tijd de uitdaging om dat te verbeteren. Hoop doet uiteindelijk leven.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)