Blauw-Wit wint op bezoek bij VVA/Spartaan

Blauw-Wit Beursbengels ging dit weekend op bezoek bij VVA/Spartaan. De bezoekers namen het heft in handen en gingen uiteindelijk dan ook met de overwinning naar huis: 1-4.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in zaterdag 3b

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat de bezoekers de aanval wilden zoeken. Al heel vlot werd spits Damiën Menzo in stelling gebracht, maar zijn schot was een prooi voor keeper Sander van den Boogaard van de thuisploeg. In de 6e minuut was het toch raak. Menzo werkte zich op kracht nar de achterlijn en na zijn balletje terug was het voor Zion Linger een koud kunstje om de doelman wel te verslaan. Even later een (eerste) waarschuwing voor Blauw-Wit Beursbengels. De spits van VVA/Spartaan had namelijk pech met een geplaatste bal naar de verre hoek. Helaas voor hem ging de bal maar nipt voorbij de paal. Nog geen minuut later werd de stand naar 0-2 getild. Menzo wurmde zich langs de laatste man en werkte droog in de hoek af. Dat was kennelijk het sein voor de Blauw Witte Bengels om het rustig aan te doen en te menen zich allerlei slordigheden te kunnen veroorloven.

Nu bleek dat VVA/Spartaan ook leuke spelers tot zijn beschikking had. Het was dat het vizier niet op scherp stond en ook keeper Khalid Khalifa van de bezoekers enkele puike reddingen kon verrichten, dat er geen aansluiting kon worden gevonden. Op slag van rust werd het 0-3 en leek de wedstrijd beslist. Randy Ababio wist met een steekbal Linger weg te zenden. Zijn strakke voorzet werd bij de tweede paal binnengegleden door Saifeddine El Abid. Omdat doelman Khalifa even later wederom een schitterende redding verrichte werd 0-3 ook de ruststand.

De tweede helft was aan Blauw-Wit Beursbengels zijde een stuk minder. Kennelijk was het moeilijk om de concentratie vast te houden. Dat leidde tot slordig spel en misverstanden en ook tot de 1-3. De sluwe en sterke spits Jaap Lorier van de thuisploeg wist zich fraai vrij te lopen en vervolgens ook de laatste verdediger in de luren te leggen. Doelman Khalifa moest zich nu wel gewonnen geven. Trainer Reda Achkari van de Bengels probeerde met enkele wissels het tij te keren, maar de hooghartigheid bleef een hardnekkig feit. Het laatste half uur, waarbij de keepers bleven uitblinken, bleef het op en neer gaan. Vlak voor tijd werd er toch nog gescoord. Invaller Hicham Aklalouch van Blauw-Wit Beursbengels kon aan de zijlijn de bal veroveren. Zijn schot verdween vervolgens als een granaat in de uiterste (verre) bovenhoek. Aklalouch had bijna zelfs de 1-5 op het bord gezet, maar Van den Boogaard wist met zijn vingertoppen de bal tot hoekschop te werken. Het zou misschien ook wel te veel van het goede zijn geweest. Al met al voor de toeschouwers een hele leuke wedstrijd om te aanschouwen. Een uitslag van 3, of 4 tegen 8 had namelijk ook zo maar gekund.

Tekst: Luc van Bolderick