FC AALSMEER

Blijdschap bij FC Aalsmeer na winst in seizoensouverture: ‘Dit is zo’n enorme opsteker’

Voor Ted Verdonkschot viel er zaterdagmiddag opnieuw wat te vieren als oefenmeester van FC Aalsmeer. Zijn ploeg rekende af met RODA’46 uit Leusden (1-0) en de trainer-coach was vooral blij dat er na een rommelige voorbereiding en tegenslag veel teamspirit te zien was.

FC AALSMEER - VERDONKSCHOT
Opsteker voor Verdonkschot c.s.

Na de eerste helft stapte Aalsmeer de kleedkamer in met een 1-0 voorsprong door een treffer van Luke Vahle. Een prachtige dieptepass van Oliver Rifai, vond Verdonkschot. Aalsmeer kreeg meer mogelijkheden, tegen een heel goed RODA’46. ,,Ik heb ze aan het werk gezien. Het is een ploeg die je geen ruimte moet geven en dat hebben wij dan ook niet gedaan. We zaten er bovenop. Dat was van onze kant prima.”

Vaneman - AALSMEER
Vaneman in de aanval

Het is dat de goede eindpass ontbrak, anders had Aalsmeer de score vaker dan één keer kunnen verdubbelen. ,,De keeper van RODA (Joshua van den Berkt, red.) pakte nog een paar gevaarlijke ballen. Maar ook over geluk aan onze kant hadden we geen klagen. Natuurlijk, RODA gaat ook drukken zolang het 1-0 blijft. Marijn van Wandelen staat zijn mannetje in ons doel.”

FC AALSMEER - VAN WANDELEN
Spannend moment in de laatste minuut, maar van Wandelen heeft alles onder controle

Een enorme opsteker om de competitie zo te beginnen. ,,Deze Eerste klasse kent alleen maar pittige ploegen. De sfeer zit er goed in, dat merk je ook direct binnen de club. Het leeft in Aalsmeer en dat is een positief signaal.”

Foto’s: Ton van Eenennaam

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de eerste klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)