Wartburgia pakt periodetitel na bloedstollend duel in IJmuiden

Een zeer spannende wedstrijd deze zaterdag in de zaterdag Derde klasse B. In een rechtstreeks duel mochten de nummers twee en drie van de tweede periode gaan uitmaken wie er op gepaste afstand van Olympia Haarlem de tweede periodetitel ging pakken. Wartburgia won op bezoek bij Stormvogels met 2-3.

De thuisploeg begon voortvarend. Na vier minuten lag de eerste de beste kans er al in. Uit een goed genomen corner kopte Jos Jansen raak. Ondanks dat de ploegen qua veldspel niet veel verschilden en beide grossierden in balverlies bleek Stormvogels toch de gevaarlijkste. Na 15 minuten moest Wartburgia keeper Elian Niemans redding brengen. Een paar minuten later leek de rampspoed voor de bezoekers compleet. De uitstekend leidende scheidsrechter Blommestein gaf een terechte penalty die beheerst werd verzilverd door Brian Ezeoke. 

Wartburgia, bezig aan een uitstekende serie na de winterstop, rechtte de rug en zette wat meer druk naar voren. Het leidde niet tot heel veel kansen maar na een goede voorzet van Tim Koning vond Dylan van Dam net voor rust van dichtbij toch het net. De 2-1 ruststand was een goede afspiegeling van de eerste helft. 

Na rust raasde Wartburgia als een wervelwind over het veld en drong Stormvogels ver terug. Het leidde tot een paar goede kansen. Aan de andere kant besliste de thuisclub bijna de wedstrijd maar een goed schot belandde op de paal. Daarna gooide Wartburgia alle schroom van zich af en creëerde kans na kans. In de 64ste minuut stoomde linksback Jesse Bollen op, Dylan van Dam werkte zich op de achterlijn langs een verdediger en gaf knap voor op spits Mark Zwagerman die van dichtbij hard inschoot. 

Wartburgia voelde dat er meer inzat en minder dan 5 minuten later waren van Dam en Zwagerman opnieuw de hoofdrolspelers. Opnieuw een teruggetrokken bal vanaf de achterlijn van van Dam en ditmaal een echte spitsengoal fan Zwagerman. Hoog in het doel vanuit een moeilijke hoek. De ommekeer was compleet. Van 2-0 achter naar 2-3 voor met nog 20 minuten te gaan. Heel veel kon Stormvogels niet meer, maar net voor tijd onderscheidde keeper Niemans zich door een onmogelijke redding op de lijn op een van dichtbij ingeschoten bal. Feesttaferelen bij Wartburgia, dat door de nederlaag van Buitenveldert zeker is van de periodetitel

Volgende week speelt Wartburgia tegen koploper Olympia Haarlem. Bekijk hier in de stand in de zaterdag Derde klasse B.

Verslag + foto’s door Frank van Paridon.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)