Home / Algemeen / Bnar Toofeek (RODA’23) verlengt contract: “Ik ben hier nog lang niet klaar”

Bnar Toofeek (RODA’23) verlengt contract: “Ik ben hier nog lang niet klaar”

Geen moment heeft Bnar Toofeek hoeven twijfelen over een langer verblijf bij RODA’23. De oefenmeester, bezig aan zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke, presteert naar behoren met de zondag tweedeklasser. “”Als wij op deze plek eindigen, is het seizoen met vlag en wimpel geslaagd.”

Als één van de weinigen had Toofeek dit succes (met een piepjonge selectie stabiel in de middenmoot draaien) van RODA’23 verwacht. “Ik begrijp dat mensen binnen de club dat niet zo hadden, waardoor er wordt geroepen dat we ‘boven verwachting’ presteren. Ik ken de groep, ik ken de jongens en wist dat dit haalbaar was”, zegt hij nog altijd vol vertrouwen. “Iedereen is gemotiveerd, wil het maximale uit zichzelf en het team halen. En jongens maken graag onderdeel uit van de selectie. Ik probeer iedereen tevreden te houden, naar iedereen te luisteren. Ik gun het alle jongens, want ik ken ze allemaal. Dat beseffen ze zelf ook.”

De jonge oefenmeester voelt het vertrouwen van de club, die in hem ‘een mooi en goed uithangbord voor onze bloeiende vereniging’ ziet. Het doel is een stabiele tweedeklasser te worden en te blijven. “Als er drie/vier ploegen zijn die flink betalen, tegenover een RODA’23 waar niet betaald wordt, kan je moeilijk van een trainer eisen dat hij de eerste klasse in moet. Maar ik denk dat ze wel een signaal hebben afgegeven van: als dat ooit zou moeten lukken, moet dat met jou. Ik hoop te kunnen voortborduren op wat RODA’23 al een aantal jaren met de jeugd aan het neerzetten is.”

Hij is duidelijk in zijn plannen. “Ik ben hier nog lang niet klaar”, klinkt het helder. “Ik voel het vertrouwen van de club. Ik wil ambitieus blijven en stiekem dromen van een periodetitel. Als je even geluk hebt, kunnen er rare dingen gebeuren.” Dat zou ook dit seizoen zomaar kunnen gebeuren, met een huidige zesde plek op de ranglijst. “Als wij op deze plek eindigen, is het seizoen met vlag en wimpel geslaagd. Maar bij handhaving is het ook geslaagd, hoor. Wanneer wij dezelfde motivatie hebben als voor de winterstop, ga ik daar zeker niet aan twijfelen.”

Foto: Koos van der Leest