Boaz Blommestein verlaat AMVJ voor speelminuten bij Pancratius

Boaz Blommestein vertrekt bij AMVJ. De voetballer komt vanaf aankomend seizoen uit voor Pancratius, waarmee hij de komende jaren naar de tweede klasse hoopt te promoveren. “Dan kom ik mijn oude ploeg wellicht weer tegen”, stelt de verdediger annex middenvelder.

Blommestein speelde seizoenen lang in het tweede elftal van AMVJ, maar had niet het gevoel dat hij in het eerste team zou terechtkomen. “Het was fantastisch om in het tweede te spelen, want we hadden een leuke selectie en goede coach. Voorafgaand aan afgelopen seizoen voelde ik dat ik een kans maakte voor een plaats in het eerste team, maar toen trok de club weer een nieuwe blik met versterkingen open. Dat was wel een teleurstelling voor me, want persoonlijk vond ik dat ik op bepaalde posities goed meekon met het niveau.” Ook na de zomer kon Blommestein nauwelijks rekenen op speelminuten, waardoor hij besloot om verder te kijken. Branco Hellinga, een vriend van Blommestein die uitkomt voor de zaterdagselectie van Pancratius, drong al een aantal jaren bij hem aan om in Badhoevedorp te komen spelen. “Ik besloot daarom om bij Pancratius mee te trainen en dat beviel me eigenlijk uitstekend. Het is een gezellig en leuk team waarin voldoende rek zit.”

Bij Pancratius merkt Blommestein dat het tijdens het spelen van partijen soms hard eraan toegaat. “We beschikken over een aantal oudere spelers die niet het kaas van hun brood laten eten. Wanneer ze dan tegen de jongere gasten verliezen, dan lopen ze soms boos van het veld af.” Ook bij Danny Hijzelendoorn, speler van de zaterdagselectie en trainer van het zondagteam, ziet Blommestein nog altijd de drive om te winnen. “Hij is bij een nederlaag op de training even niet te genieten, maar daarna is het weer gezellig.” Blommestein hoopt in het seizoen 2021/2022 een sleutelrol in het team te vervullen. “Ik moet van achteruit of vanaf het middenveld de lijnen uitzetten. Een paar jaar geleden was het team al dichtbij promotie naar de tweede klasse en daarbij hopen we volgend seizoen weer in de buurt te komen. Dan kunnen we tevreden zijn.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)