Boeiend duel tussen AGB en TOB eindigt onbeslist

Op Sportpark Ookmeer hebben AGB en TOB tijdens een zeer vermakelijk duel de punten met elkaar gedeeld. Beide teams begonnen vorige week met een zege waardoor er zowel AGB als TOB veel aan was gelegen deze prima opening een goed vervolg te geven.

De wedstrijd begon explosief. Vanaf het eerste fluitsignaal zochten beide teams de aanval en dat zorgde binnen drie minuten al voor de eerste treffer. Een goede combinatie door het hart van de AGB defensie bracht de bal via Danny van de Kolk bij spits Paul Bekker, die binnen het strafschopgebied onderuit werd gehaald. De jonge arbiter Wessel Bergkamp kon niet anders dan de gasten een strafschop toe te kennen. José Bebeto Ngeze ging achter de bal staan, maar zag zijn inzet gestopt worden door AGB doelman Redouane Krap. De bal stuiterde weer terug richting Ngeze, die zich de tweede mogelijkheid niet liet ontnemen en de rebound binnen schoot, 0-1.

Beide teams moesten even bekomen van deze snelle opening, maar daarna was het AGB dat het heft in handen namen. Op de counter was het toch weer TOB dat het gevaarlijkst was en dit keer was het Bekker die Sergay Gemin in kansrijke positie zette. Hij zag zijn inzet op de paal belanden. In de 12e minuut trok AGB de stand gelijk toen Fahd Aktaou aan de aandacht van de noord-Amsterdamse achterhoede ontsnapte en al dan niet in buitenspelpositie de 1-1 binnen schoot. De formatie van trainer/coach Noreddin el Bakkali drukte direct door en twee minuten was het alweer raak. De levensgevaarlijke AGB spits Bakary Jobe dook geheel verlaten voor Giorgio Kuiper op. In plaats voor eigen succes te gaan, legde hij de bal breed op Bilal El Achkar die op zijn beurt de 2-1 aantekende. TOB wankelde door de diepgang van de snelle AGB aanvallers en dreigde te breken, maar in de 20e minuut kwam het toch weer op gelijke hoogte. Het was weer de slim weglopende Bekker die binnen het strafschopgebied onderuit werd gehaald waardoor de scheidsrechter niets anders kon dan wederom op de stip te leggen. Wederom was Ngeze de nemer en nu schoot hij onberispelijk de 2-2 binnen. Na de gelijkmaker was het weer de beurt aan de thuisploeg die voor de gevaarlijkste momenten zorgde. Eerst was het Aktaou die met een fraaie vrije trap van vijftien meter de kwaliteiten van Kuiper testte. Niet veel later dacht iedereen aan de 3-2 toen Kamal Aamraou de bal richting kruising schoot. Maar ook nu had Kuiper een spectaculair antwoord, door de bal uit de bovenhoek te ranselen en ontpopte zich zo tot meest waardevolle speler voor TOB. Na deze inzet was het kruid bij de AGB-ers op en brak de rust aan met een 2-2 tussenstand.

De tweede helft kende een heel ander gezicht. AGB leek uitgeblust en diverse spelers leken toe aan een wissel. Hierdoor kwam het initiatief bij TOB te liggen, dat regelmatig gevaarlijk opdoken voor doelman Krap. Schoten van Gemin, van de Kolk en Bekker vlogen over en naast het AGB doel. Met nog een half uur op de klok bracht TOB trainer Van Twiller aanvaller Moamar Heerenveen, die sterk inviel. Zijn snelheid bracht de AGB verdedigers een aantal keer in de problemen, maar de eindpass kwam telkens niet goed aan. Halverwege de de tweede helft kwam een afgemeten hoekschop van Ngeze op het hoofd van de vrij staande Gemin, maar ook deze inzet ging over het AGB doel.

De thuisploeg probeerde op de counter Jobe nog een aantal keer in stelling te brengen maar de TOB defensie gaf niets meer weg. Met nog tien minuten op de klok dacht alles was TOB was de 2-3 te mogen begroeten. Een goed opgezette een-twee combinatie tussen Van de Kolk en Gemin werd door de eerste binnen geschoten. De assistent vlagde echter voor buitenspel en dit vlagsignaal werd overgenomen door scheidsrechter Bergkamp. Hierdoor liepen de emoties bij beide teams wat op wat uiteindelijk zorgde voor weinig voetbal en geen doelrijke kansen meer voor een van de twee teams. Zodoende was na honderd minuten boeiend voetbal de eindstand zoals deze al na twintig minuten bereikt was, 2-2.

AGB gaat volgende week op bezoek bij De Meteoor. TOB ontvangt op het eigen Sportpark Oostzanerwerf het ook nog ongeslagen Germaan/De Eland. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 4c