Boeiende topper met EVC resulteert in winst voor Wartburgia

De vanwege covidgevallen een paar weken uitgestelde topper tussen Wartburgia en EVC werd woensdagavond gespeeld. EVC is bezig aan een prachtige reeks, die werd bekroond met de periodetitel, terwijl Wartburgia de laatste twee wedstrijden onnodig en met wat pech dure punten morste.

Het begin was voor EVC, dat door geklungel in de achterhoede van Wartburgia een niet te missen kans kreeg maar naast schoot. Uit de corner daarna bracht de Wartburgia-keeper redding. Eenmaal wakker combineerde de thuisclub zich regelmatig goed naar voren, maar de beslissende eindpass ontbrak. In de 21ste minuut schoot de EVC keeper een uittrap tegen een medespeler op. De bal rolde precies voor de voeten van Armando Cuvalaj, die het cadeautje beheerst uitpakte. Na de 1-0 werd het een intense strijd met fors, maar niet gemeen voetbal en golfde het spel heen en weer. Veel verder dan een goed schot van EVC kwamen beide ploegen echter niet.

In de tweede helft tapten de bezoekers uit een ander vaatje en kozen vol de aanval in de hoop op de gelijkmaker. Wartburgia werd terug gedrongen en na een goede aanval schoot Vince Mens in de 53ste miunuut de 1-1 binnen. Aan een gelijkspel had Wartburgia niet veel en dus werd er weer voorzichtig aangevallen. Bij een corner in de 68ste minuut werd Wartburgiaan Jesse Bollen omver gebeukt. De alerte en goed leidende scheidsrechter stond er met zijn neus bovenop en aarzelde geen moment: penalty. De strafschop werd net als afgelopen zaterdag binnen geschoten door David van Paridon. Een verbeten EVC gaf niet op en er ontwikkelde zich een strijd op leven en dood, in hoog tempo en met veel balverlies maar zonder veel kansen. Met het inbrengen van Niek Remijn en Jakko Fijnheer bleek Wartburgia-coach Hans Schakel een meesterzet te hebben gedaan. In de 81ste minuut maakte Fijnheer gebruik van zijn snelheid en gaf een ragfijne voorzet. De EVC keeper kwam er nog wel aan maar moest de bal loslaten, waarna Remijn de bal liggend het doel inwerkte. Na de 3-1 en met minder dan 10 minuten te spelen was het een onmogelijke opgave voor EVC om nog een resultaat uit het vuur te slepen. Beide ploegen staan nu precies gelijk en spelen na elkaar tegen koploper Buitenboys.

Het beloven dus spannende weken ter worden in Zaterdag 3b. Wartburgia vervolgt de competitie zaterdag tegen De Dijk.

Tekst en foto: Frank van Paridon