Home / Algemeen / Böke (ZSGOWMS) bezorgt leermeester Ten Bosch (RODA’23) flinke knauw

Böke (ZSGOWMS) bezorgt leermeester Ten Bosch (RODA’23) flinke knauw

RODA’23 heeft een slechte beurt gemaakt in de strijd om het kampioenschap van de zondag derde klasse C. Hoewel de ploeg van Cor ten Bosch de betere was van ZSGOWMS, gingen de Amsterdammers er met de punten vandoor: 0-1.

Het duel tussen de nummers twee en drie van de ranglijst stond ook in het teken van het weerzien van Cor ten Bosch (RODA’23) en Murat Böke (ZSGOWMS). Böke was assistent van Ten Bosch bij AFC. “RODA’23 vind ik het beste elftal dat wij dit seizoen zijn tegengekomen, buiten het eerste kwartier tegen SDZ-uit”, zei Böke. De oefenmeester moest vanwege de absentie van Bilal el Yacoubi (familie-omstandigheden), Bilal Ched-Dadi (blessure) en enkele talenten (mee met de Onder-19) flink puzzelen voor het bezoek aan Bovenkerk.

Voor RODA’23 was het duidelijk dat zij moesten winnen om in het spoor van koploper SDZ te blijven. “Dat was ook goed te zien. Ze voetbalden echt goed en wij werden de eerste twintig minuten in de verdediging gedrukt”, zag Böke. Veel kansen gaf ZSGOWMS niet weg. Lennart Rust schoot rakelings over en Martijn Guitink vond doelman Tamba dos Santos op zijn pad.

De grootste kans van de eerste helft was zelfs voor de bezoekers. Een schot van Romano MacNack werd geblokt, waar afleggen een betere optie zou zijn geweest. Tijdens de rust prepareerde Böke zijn ploeg op wat komen zou gaan: een furieus RODA’23, dat vol op jacht ging naar een openingstreffer. “Ik had al een beetje verwacht dat ze, wanneer het 0-0 zou staan, er in het eerste kwartier vol op zouden klappen.”

Uit een aantal hoekschoppen waren de Bovenkerkers vrij snel heel gevaarlijk. Tim Plemper en Max Versteeg slaagden er echter niet in om Dos Santos te passeren. Nadat de storm een beetje was gaan liggen, sloeg ZSGOWMS toe. Een voorzet van Soufiane Oukar werd door Arabi el Abdessadak tegendraads binnen gekopt: 0-1.

De openingstreffer zorgde ervoor dat RODA’23 nog meer op de aanval ging spelen. “We moesten echt met man en macht verdedigen. Daarbij hadden we ook het geluk dat we een perfecte keeper hadden. Normaal zijn wij de ploeg die het spel dicteert, maar nu werd er iets anders van ons gevraagd.”

Na acht overwinningen op rij moest RODA’23 weer een nederlaag slikken. De achterstand op koploper SDZ groeide hierdoor naar drie punten. ZSGOWMS heeft door de krappe zege zelfs nog een kleine kans om de tweede plek over te nemen van de Bovenkerkers. Het verschil is drie punten, met twee wedstrijden te gaan.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s Koos van der Leest

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)