Bouw nieuw clubhuis AFC loopt nog volgens planning

Er heerst al wekenlang een serene rust bij de Nederlandse amateurcomplexen, al is bij AFC nog altijd sprake van voldoende bedrijvigheid. De titelhouder van de tweede divisie is alweer een aantal stappen verder in de bouw van het nieuwe clubhuis dat steeds meer vorm krijgt. Voorzitter Ad Westerhof praat ons bij met de laatste ontwikkelingen.

Westerhof zag dat de bouw de afgelopen maand, tot opluchting van de club, gewoon zijn doorgang kon vinden. “De planning is nog altijd dat we het clubhuis eind september, begin oktober kunnen openen. Of dat nog steeds gehaald wordt, is voorlopig onzeker, al denk ik het wel. Vervolgens gaan we het oude clubhuis opheffen, waarna dit wordt gesloopt. Mocht ons nieuwe onderkomen later klaar zijn, dan maakt dit uiteraard ook niet uit. Dan verhuizen we gewoon wat later.”

Financieel had de coronacrisis wél effect op de club. AFC lanceerde eind vorig jaar een obligatieplan voor het financieren van het clubhuis, waar leden aan deel konden nemen. Dit plan is door de huidige coronacrisis de komende tijd niet uitvoerbaar. “Het obligatieplan was natuurlijk leuk, omdat de hele club erbij betrokken zou zijn. Op deze wijze kon iedereen letterlijk zijn steentje bijdragen aan het nieuwe clubhuis, maar helaas is dit voor de komende maanden wat moeilijker geworden. Momenteel zijn we op zoek naar nieuwe mogelijkheden om alsnog aan de betalingsverplichtingen te voldoen. Na de coronacrisis kunnen we onze leden vervolgens alsnog vragen aan het obligatieplan deel te nemen.”

Westerhof heeft echter alle vertrouwen erin dat dit goedkomt. Ondertussen geniet hij steeds meer van de contouren die de laatste weken zichtbaar worden. “Het nieuwe clubhuis wordt écht prachtig. We zijn natuurlijk bij alles betrokken geweest: van de bar tot keuken en van de drempel tot de vloer. Dus we zijn absoluut trots op hetgeen dat er nu al staat.” Hieronder alvast een impressie van het nieuwe onderkomen.

Tekst: Jordi Smit
Foto: AFC

Voetbalcarrière AFC’er Nick van der Velden eindigt abrupt: “Mooi geweest”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC