Home / Algemeen / Breugem haalt oude bekende Sergio Comvalius (Hoofddorp) naar IVV

Breugem haalt oude bekende Sergio Comvalius (Hoofddorp) naar IVV

Sinds zijn vertrek in 2015 bij De Meteoor, werd Sergio Comvalius bijna jaarlijks benaderd door zijn oude trainer Gerrie Breugem. Nadat de 27-jarige aanvallende middenvelder voor AGB (drie jaar) en Hoofddorp (één seizoen) speelde, worden de twee bij zondag derdeklasser IVV weer herenigd.

Na meerdere keren nee te hebben verkocht, is het nu wel het juiste moment om terug te keren onder de vleugels van Breugem. Comvalius speelde drie jaar onder zijn leiding en maakte met De Meteoor de opmars van de vierde naar de tweede klasse mee. Eén van zijn oude ploeggenoten, Donny Bos, speelt inmiddels ook voor IVV. “Met hem ben ik vroeger opgegroeid”, zegt Comvalius. Zijn keuze voor IVV is een bewuste. “In verband met school moest ik iets anders zoeken. Volgend jaar ga ik mijn stage of minor doen. Daar ligt mijn prioriteit.”

De aanvallende middenvelder kijkt met een gemengd gevoel terug op zijn periode bij eersteklasser Hoofddorp. De korte samenvatting: dit seizoen heeft hij zijn niveau niet kunnen halen. Vooral de eerste seizoenshelft lag het gebrek aan speeltijd daaraan. “Ik had een beetje moeite met wennen. De laatste weken gaat het weer goed, speel ik veel en haal ik wel mijn niveau. Nu begin ik te laten zien waarvoor ik gehaald ben.”

Dat zal straks niet het probleem zijn in Landsmeer. Daar komt hij genoeg bekenden tegen. “Ik ken de trainer en zijn speelwijze, van andere jongens hoor ik ook goede verhalen. IVV is qua sfeer een soortgelijke club als De Meteoor. Ik hoop dat ik daar mijn niveau weer kan halen.” Dat het één of (in het slechtste geval) twee stappen terug is, maakt hem niet uit. Comvalius heeft juist ervaring op dat niveau. “In de derde klasse ben ik twee keer (AGB en De Meteoor) kampioen geworden, met AGB zelfs in de tweede klasse. Daarin ben ik belangrijk geweest met goals en assists. Dat hoop ik bij IVV ook te doen.”

Foto Minke Wiggerink

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend