Home / slideshow / Breugem houdt selectie fit op de club
Gerrie Breugem en Ron Stoffels

Breugem houdt selectie fit op de club

Het amateurvoetbal is door het kabinet stil gelegd. Voor de tweede keer is het voetbal eruit gehaald door de regering en dat heeft niet alleen een hele grote impact op de clubs, maar ook op de trainers. 

De velden zijn tegenwoordig leeg rond 15:00. De amateurtrainers zien hun creatieve en hardwerkende spelers niet meer op de velden schitteren. De trainers hebben nu in het weekend een dag extra vrij. “We moeten het doen met de met deze situatie en het is niet anders. Ik ga nu maar de markt op,” vertelt de trainer van DVVA. Verder kijkt de trainer van De Dijk veel naar voetbalwedstrijden en heeft hij meer vrije tijd met zijn gezin in het weekend.

Elke trainer probeert tijdens de pauze zijn spelers zo fit mogelijk te houden, maar dat moet de club wel goedkeuren. De verenigingen mogen zelfs beslissen of zij groepjes van 4 die ouder zijn dan 18 laten trainen. Bij De Dijk heeft Gerrie Breugem daar gelukkig geen last van gehad. Het bestuur heeft het goedgekeurd en heeft daardoor er al meerdere coronaproof trainingen gehad. Nergens naar toe trainen is het moeilijkste wat het is en daar zal de trainer van De Dijk zaterdag 1 ook rekening mee houden. “Als er op een geven moment ophef ontstaat zal ik met de groep meegaan, maar tot nu toe houden we jongens op de club fit.”

Op de club op anderhalve meter trainen is niet leuk voor komende 6 weken. De club uit Amsterdam zal daar dan ook in willen combineren. “Je kan ook naar het strand gaan, een zaal afhuren of naar het bos gaan, maar we moeten kijken wat de mogelijkheden zijn,” vertelt de trainer.

Met een ongeslagen reeks en het bereiken van de tweede knock-outronde van de districtsbeker was De Dijk lekker bezig. Breugem verwacht niet dat een langere coronapauze negatieve invloed zal hebben op het spel van zijn ploeg. “We hebben een bepaalde speelwijze gecreëerd en dat zullen de jongens niet zomaar vergeten of niet meer kunnen spelen. Ja, de jongens moet wedstrijdritme krijgen, maar dat moeten alle teams.” 

Tekst: Auke Kooreman

Send this to a friend