Home / Algemeen / Breugem (IVV) verwacht gefocust Sporting Martinus: “We zien ploegen dit elke week doen”
Foto: Mario Wormhoudt

Breugem (IVV) verwacht gefocust Sporting Martinus: “We zien ploegen dit elke week doen”

Met twaalf punten uit de eerste vier wedstrijden beleeft promovendus IVV een uitstekende start in de zondag derde klasse C. Dat had trainer Gerrie Breugem absoluut niet verwacht. Komend weekend kan er weer een achtervolger worden afgeschud, wanneer Sporting Martinus op bezoek komt.

“Ik had absoluut niet verwacht dat wij na vier wedstrijden aan kop zouden staan”, begint Breugem. “Als promovendus vind ik wel dat je als team je plaats moet weten.” De oefenmeester heeft ondanks de bliksemstart van zijn ploeg de doelstelling voor dit seizoen nog niet aangescherpt. “Er wordt wel al gesmoesd over een periodetitel of nacompetitie, maar ik vind dat we realistisch moeten blijven. Er zijn een paar ploegen die over meer kwaliteit beschikken dan wij en in eerste instantie was handhaving het doel.”

De Landsmeerders worden achtervolgd door vier ploegen die allemaal drie punten minder hebben. Eén daarvan is Sporting Martinus. Tegen de Amstelveners, die hij als trainer van Diemen ook vaak tegenkwam, verwacht Breugem een zware wedstrijd. “Ik verwacht niet dat Martinus meteen het achterste van hun tong zal laten zien. Ze zullen behoudend gaan spelen.” De oefenmeester weet waar hij voor moet oppassen. “Ze zijn zo sterk met dode speelmomenten. Ze hangen de hele wedstrijd achteruit en weten dat ze toch een keer een corner of vrije trap krijgen om te scoren.”

De trainerswissel – Tom Verhoek volgde afgelopen zomer Ron Gerlof op – zal volgens hem ook tot een iets andere speelstijl dan de afgelopen jaren. “Ik verwacht dat ze wat meer naar voren zullen spelen dan in de voorgaande jaren, maar dat ze zich alsnog volledig focussen op onze spits Dave Hertog. We zien ploegen dit elke week doen. Gelukkig is bij Dave een halve kans ook een goal.”

Het duel tussen IVV en Sporting Martinus is onze Wedstrijd van de Week. Een samenvatting is na het weekend te zien op onze website.

Foto: Mario Wormhoudt