Home / Algemeen / Breugem looft vooral defensie van IVV ondanks Hertog-show in Bloemendaal

Breugem looft vooral defensie van IVV ondanks Hertog-show in Bloemendaal

Het begint bijna een gewoonte te worden: Dave Hertog die de hoofdrol opeist bij zondag derdeklasser IVV. De Landsmeerders wonnen voor de zesde keer op rij en Hertog maakte tegen Bloemendaal een hattrick: 0-3. Toch wilde trainer Gerrie Breugem na afloop vooral zijn verdediging in de spotlights zetten.

In de ogen van de oefenmeester gaat de waardering de laatste weken veel, misschien teveel, naar Hertog. Tegen Bloemendaal kreeg de 26-jarige spits in de hele wedstrijd slechts drie kansen. Dat was ook genoeg om er drie te maken. “Het is niet verkeerd om zo’n jongen erbij te hebben, maar vergeet niet dat wij pas één tegendoelpunt hebben gehad”, haalt Breugem aan. “We staan verdedigend zo goed. Quincy Molly en Donny Bos in het centrum, Guus Zuidema als keeper erachter. Daar mag ook een keer aandacht aan worden besteed.”

Voorafgaand aan het duel waakte Breugem voor onderschatting tegen het matig presterende Bloemendaal. Als trainer van Diemen verloor hij elke uitwedstrijd aan de kust. Ook met IVV ging het niet gemakkelijk. Bovendien hadden de Landsmeerders enorm veel geluk. Zo miste Rachid Harraou namens Bloemendaal een strafschop en rolde een vrije trap van Joost van den Boogaard via de binnenkant van de paal dwars over de doellijn. Dankzij Hertog werd een slechte wedstrijd alsnog winnend afgesloten: 0-3.

Met achttien punten uit zes wedstrijden heeft de promovendus nog altijd de volle honderd procent-score. Een droomstart voor IVV. “Elke keer kijk ik René Stemerdink (assistent, red.) aan en vraag ik: hoe kan het zo goed gaan? En vooral dat het nu al zo goed gaat. Dit geeft echt een heerlijk gevoel.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Mario Wormhoudt | IVV-doelman Guus Zuidema

SALE! Ontvang 2x de seizoensgids 2022/2023 voor de prijs van 1

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)