Buiksloot doet uitstekende zaken met verrassende zege op Purmersteijn (zaterdag)

Buiksloot staat weer boven de nacompetitiestreep in de zaterdag derde klasse A. De ploeg van Remi Boshuizen boekte een knappe en verdiende 3-1 overwinning op promotiekandidaat Purmersteijn. Met de driepunter werden net zoveel punten behaald als in de laatste negen wedstrijden.

Purmersteijn zit met het hoofd al bij de nacompetitie voor promotie, maar hierin is de eindklassering ook van belang. In Amsterdam-Noord was de eerste grote kans voor de bezoekers. Een vrije trap van Kevin Hijlkema spatte tegen de lat uiteen. Na een klein kwartier was het aan de andere kant van het veld wel raak. Een kopbal van Abdelhak Challoui werd slechts gedeeltelijk gekeerd door doelman Aron van Boesschoten, waardoor Rocky Nuamah in de rebound de 1-0 kon maken.

Na de openingstreffer ging de wedstrijd gelijk op. Halverwege de eerste helft pareerde Van Boesschoten een inzet van Sofyan Abarkan. In de tegenaanval zag Hijlkema zijn schot door de vijftigjarige invaldoelman Mohammed Ouboumaine uit de kruising geplukt worden. Tien minuten voor rust werd de voorsprong van Buiksloot zelfs verdubbeld. Challaoui kwam vrij voor de keeper en krulde de bal op fraaie wijze in de kruising: 2-0.

Toch deed Purmersteijn vlak voor de theepauze iets terug. Nadat Ricardo Stam in het strafschopgebied gevloerd werd, voltrok Hijlkema vanaf elf meter het vonnis: 2-1. De bezoekers voerden de druk op. Direct na de hervatting werd een schot van Stam goed gepakt. Aan de andere kant van het veld kwam Purmersteijn goed weg bij een kopbal van Nuamah tegen de lat. Ondanks enkele wissels, die allemaal het verschil niet konden maken, slaagden de Purmerenders er niet in om nog op gelijke hoogte te komen. Ook niet toen Stam zijn inzet van de lijn gehaald zag worden.

Vlak voor tijd gooide Buiksloot, met inmiddels zelfs trainer Remi Boshuizen in het veld, het duel in het slot. Uit een counter maakte Abarkan oog-in-oog met Van Boesschoten geen fout: 3-1. In de slotminuut kon Owairan Cleonise de nederlaag voor Purmersteijn iets kleiner maken, maar hij vond Ouboumaine op zijn weg. Op die manier wonnen de Amsterdammers verrassend van de nummer drie van de ranglijst.

Omdat concurrenten ZCFC en Kadoelen verloren, is Buiksloot naar de elfde plek geklommen. De voorsprong op de twaalfde plaats (Kadoelen) bedraagt twee punten. Purmersteijn blijft derde staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.