Buiksloot genadig voor DZS

Promovendus Buiksloot heeft op eigen veld de tweede overwinning in de zaterdag derde klasse C behaald. Na twee nederlagen op rij was de eerste thuiszege broodnodig om niet al vroeg in het seizoen in de problemen te komen. DZS werd door de ploeg van Remco van Twiller met 5-2 verslagen.

Na een korte storm van de gasten nam Buiksloot het heft steeds meer in handen. Dit resulteerde in de dertiende minuut in een vroege voorsprong voor de thuisploeg. Na een vlotte aanval kwam Mosawer Hashemi alleen voor Donny Heesakkers en gaf Sergay Gemin een niet te missen kans op de 1-0, waar de spits ook van profiteerde. DZS was zoekende op het middenveld, werd steeds vaker naar achteren geduwd en als Moamar Heerenveen en Kay van den Burg iets minder sociaal waren geweest had de stand binnen het half uur al beslist kunnen zijn.

Na 33 minuten was het alsnog raak toen Nick Koch met een fraaie diepe bal Heerenveen de 2-0 liet aantekenen. Deze tweede treffer leek de Buiksloters in slaap te sussen. In het restant van de eerste helft verloor de ploeg van Van Twiller de scherpte in de duels, gaf te veel ruimte weg en zag de gasten uit Wijdewormer nog bijna de aansluitingstreffer. Koch wist het gevaar ternauwernood in de kiem te smoren.

Aan het begin van de tweede helft bleek Buiksloot de lessen uit de voorgaande wedstrijden nog niet geleerd te hebben. Wederom kwam het gemakzuchtig de kleedkamer uit en had het de wedstrijd direct moeten beslissen. Heerenveen werd voor de zoveelste keer gelanceerd, passeerde Heesakkers maar gleed toen hij de 3-0 wilde binnen tikken onderuit. Aan de andere kant zette DZS er een tandje bij en nadat de eerste waarschuwing nog niet ter harte werd genomen, was het vier minuten na rust wel raak. Na een uitstekende voorzet van Jorg Lambert kon de helemaal alleen staande Hans Oosterenga de 2-1 tegendraads achter de teruggekeerde doelman Giorgio Kuiper koppen.

Spannend werd het echter niet, want Buiksloot reeg de kansen aaneen en binnen het kwartier was de marge weer twee. José Bebeto Ngeze, die even daarvoor nog kiezelhard te lat raakte, kwam via de rechtervleugel goed door en trok de bal vanaf de achterlijn terug op de inlopende Heerenveen, die vanaf zestien meter de bal in de verre hoek plaatste: 3-1. Na ruim een uur spelen werd de wedstrijd beslist. Gemin ging alleen op Heesakkers af en werd door Levi Smits aan zijn shirt getrokken. Scheidsrechter Hemkes kon niet anders dan de DZS-verdediger met rood van het veld te sturen.

Direct na deze rode kaart maakte Khalil El Maghnaoui met een fraai afstandsschot de 4-1 en niet veel later werd het via Ngeze de 5-1. In de laatste minuten vergat Buiksloot de score naar grote hoogte te tillen en kreeg het in blessuretijd de deksel op de neus. Een onnodige overtreding leverde DZS een terechte strafschop op, die door Oosterenga gedecideerd werd binnen geschoten: 5-2.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.