Buiksloot in laatste twintig minuten naar winst op HCSC

Buiksloot heeft de smaak te pakken in de zaterdag derde klasse A. De ploeg van Remi Boshuizen moest lang wachten op de eerste zege en nadat deze vorige week tegen Kadoelen werd gepakt, versloegen de Amsterdammers ook nummer voorlaatst HCSC.

In de openingsfase probeerde Buiksloot de Helderse defensie stuk te spelen. Het leverde na zes minuten de eerste grote kans op voor Mohamed El Jaouhari, alleen stuitte hij op doelman Marcel Bruul. Tien minuten later was de spits opnieuw dicht bij de openingstreffer. Nu schoot hij voorlangs. De kleine kansen stapelden zich daarna voor beide ploegen in rap tempo op. Zo vergat Nevin Provily de thuisploeg aan de leiding te brengen. Het spel golfde op en neer, waarbij de kansen door beide ploegen onbenut werden gelaten. Zo bleef er halverwege een brilstand op het scorebord staan.

Direct na de hervatting kwam HCSC door een makkelijk gegeven strafschop – een vermeende duwfout van Idaasi – aan de leiding. Vanaf elf meter maakte Jos Woortman geen fout: 0-1. Buiksloot kwam na deze tegentreffer niet meer in hun spel. Timo Swart kon hier bijna van profiteren, maar zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Nicky van der Matten. Na een uur spelen dachten de bezoekers op gelijke hoogte te komen, maar een treffer van Mohamed Talih werd tot ieders verbazing afgekeurd op advies van de grensrechter. Trainer Remi Boshuizen liet duidelijk merken dat hij het hier niet mee eens was en werd weggestuurd door scheidsrechter Huizinga.

In de laatste twintig minuten stelde Buiksloot alsnog orde op zaken. Na een voortreffelijke actie van El Jaouhari trok Abdelhak Challaoui de stand gelijk. De gelijkmaker bracht het geloof terug bij de Amsterdammers. Enkele minuten later was de spits opnieuw de aangever, nu op Rocky Nuamah: 2-1. El Jaouhari en Talih vergaten vervolgens het duel definitief in het slot te gooien. Dat gebeurde vier minuten tijd alsnog. Talih, vorige week tegen Kadoelen (3-2) de matchwinner, maakte weer een belangrijk doelpunt en schoot Buiksloot daarmee in veilige haven.

Door de zege klom de ploeg van Remi Boshuizen naar de tiende plek, met tien punten uit negen wedstrijden. Volgende week kan Buiksloot zich bij winst op EVC definitief in de middenmoot vestigen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.