Buiksloot kan ook niet winnen van JOS (zaterdag)

Nog altijd wacht Buiksloot op de eerste competitiezege in de zaterdag derde klasse A. De ploeg van Remi Boshuizen wilde zich tegen JOS/Watergraafsmeer revancheren van de bekernederlaag bij vierdeklasser VSV. In plaats van een eerste driepunter gingen de noord-Amsterdammers op eigen veld met 2-4 onderuit.

Het duel begon rustig met een klein overwicht voor Buiksloot. Op het moment dat de thuisploeg dit uit handen gaf en slordiger werd, sloeg JOS/Watergraafsmeer keihard toe. Na 25 minuut legde Lucien Fraenk met een simpele beweging de 0-1 achter doelman Mohammed Ouboumalne. Buiksloot was het helemaal kwijt en kreeg voor de rust ook een tweede tegentreffer te verwerken. Nu was Fraenk de aangever en bracht Joey Jongerius de 0-2 ruststand op het scorebord.

In de tweede helft had Buiksloot iets goed te maken. De gastheren kwamen ook beter uit de kleedkamer, alleen lukte het in de eindfase niet om gevaarlijk te worden. Toch kwam de spanning terug in de wedstrijd door een eigen doelpunt van JOS/Watergraafsmeer: 1-2. Hierna besloot Boshuizen gelijk om aanvallender te spelen, in de hoop op gelijke hoogte te komen. Lang leek Buiksloot dicht bij de gelijkmaker te komen, zonder echt grote kansen.

Twee counters vlak achter elkaar zorgden er uiteindelijk voor dat JOS/Watergraafsmeer het duel besliste. Tien minuten voor tijd tekende invaller Bart Meier voor de 1-3 en in de volgende tegenstoot pikte Joash Johnson ook zijn doelpunt mee: 1-4. Het verzet van de thuisploeg was gebroken. Buiksloot deed via Mohamed el Jaouhari iets terug, maar kwam niet verder dan een 2-4 nederlaag. Bovendien zag het de ingevallen Ismael el Khattibi vroegtijdig met rood vertrekken vanwege natrappen.

Buiksloot blijft in de onderste regionen bivakkeren en snakt naar een overwinning om uit het rechterrijtje te komen. Daar is JOS/Watergraafsmeer door deze zege in geslaagd. De ploeg van Richard Pel staat met tien punten uit zes wedstrijden op de zevende plaats. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.