Buiksloot verrast met derde zege op rij

Promovendus Buiksloot heeft zich door de derde overwinning op rij in de top-5 van de zaterdag derde klasse A gemeld. De ploeg van Remco van Twiller was op bezoek in Zaandam met 2-3 te sterk voor PSZ en gaf daarmee ook de bekerzege op Sporting Martinus van afgelopen week een goed vervolg.

De Amsterdammers begonnen sterk en dwongen al vroeg in het duel de eerste kans af. Moamar Heerenveen werd gelanceerd en kon alleen op het vijandelijke doel af, maar doelman Danny Moerenhout wist diens inzet in twee instanties te keren. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de gasten, totdat PSZ vrijwel uit het niets op 1-0 kwam. Een schotje van Erno Vreugdenhil werd voldoende van richting veranderd om keeper Giorgio Kuiper op het verkeerde been te zetten.

Heel even leek Buiksloot van slag en was het veldoverwicht verdwenen, al raakte Kay van den Burg vanuit een indirecte vrije trap nog wel de buitenkant van de paal. Toch wisten de Amsterdammers zich nog op tijd op te richten. Sergay Gemin omspeelde Moerenhout voor de 1-1 ruststand.

In tegenstelling tot de voorgaande weken schoot Buiksloot dit keer direct na rust uit de startblokken. Van den Burg bediende Heerenveen, die nu niet faalde en de 1-2 aantekende. PSZ werd door deze snelle treffer gedwongen aanvallender te spelen. Behoudens een vrije trap van Ronald Stor (hoog over) leverde het weinig tot geen kansen op. In de tegenstoot kregen de gasten meer ruimte om gevaarlijk te zijn, alleen was de eindpass vaak niet zorgvuldig genoeg.

Na ruim een uur spelen leken de Amsterdammers het duel te beslissen. Op zeer fraaie wijze krulde Van den Burg een vrije trap in de linker bovenhoek: 1-3. PSZ gooide hierna alle schroom van zich af en zocht de aanval, zonder echt gevaar te stichten. Aan de andere kant kwamen Gemin, Morad Chouri en A-junior Mucahit Bayar in kansrijke positie, maar zij haalden te weinig uit de geboden mogelijkheden. Diep in de ruim zeven minuten durende blessure tijd vond PSZ alsnog de aansluiting. Onrustig en slecht wegwerken door de Amsterdamse defensie bracht de bal voor de voeten van Luuk Steenkamp, die Kuiper met een lage schuiver in de hoek kansloos liet. Verder dan de 2-3 kwamen de Zaandammers echter niet.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)