Home / Algemeen / Buiksloot vlak voor tijd naar eerste overwinning

Buiksloot vlak voor tijd naar eerste overwinning

Buiksloot heeft de eerste driepunter in de zaterdag derde klasse A binnen. De ploeg van Remi Boshuizen klom door de 3-2 zege op Kadoelen zelfs over de stadgenoot heen op de ranglijst, naar de elfde plaats.

Beide teams blaken niet van het zelfvertrouwen en dat was ook goed te zien in de wedstrijd. Het was erg matig. Buiksloot was in het eerste kwartier de bovenliggende partij en beloonde dit ook met een openingstreffer. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Sofyan Abarkan raak: 1-0. Hierna had de thuisploeg de marge zelfs kunnen verdubbelen, maar twee grote kansen waren niet besteed aan spits Rocky Nuamah.

Langzaam kwam Kadoelen, waar trainer Rob Hersche vanwege werkverplichtingen ontbrak, steeds beter in het spel. Buiksloot leek een cadeautje uit te delen aan de bezoekers, maar Mitch van Ankeren kon niet profiteren van een verkeerde terugspeelbal. In de 45ste minuut sloegen de gastheren alsnog toe. Abdelhak Challaoui krulde de bal van zo’n 35 meter achter de aan de grond genagelde Mike Oudshoorn: 2-0. Direct vanaf de aftrap deed Kadoelen via Landry Monni iets terug, waardoor de ruststand op 2-1 werd bepaald.

In de tweede helft hadden de bezoekers een overwicht en was het wachten op de gelijkmaker. De van een blessure teruggekeerde Buiksloot-doelman Nicky van der Matten wist dit lange tijd te voorkomen. Eén keer had de sluitpost geen kans, alleen schoot Van Ankeren de bal in kansrijke positie net naast het doel. Bij het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg Kadoelen alsnog loon naar werken. Met een fraai gekruld schot vanaf de rand van het strafschop bracht Monni de 2-2 op het scorebord.

Met nog vijf minuten blessuretijd hoopte Kadoelen op meer. Waar de gasten beter het punt hadden kunnen koesteren, gingen ze vol voor de drie punten. In de allerlaatste minuut kreeg de laagvlieger hiervoor de deksel op de neus. Door kinderlijk verdedigen bij een onschuldige tegenaanval kon Mohamed Tallih de 3-2 maken. Uit de aftrap mocht Kadoelen het nog één keer proberen, maar Van Ankeren trof de buitenkant van de paal.

Waar een gelijkspel een terechte uitslag zou zijn geweest, was het feest er bij Buiksloot niet minder door. De Amsterdammers hebben de elfde plek overgenomen van Kadoelen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Archieffoto | Nicky van der Matten