Buiksloot zet tegen Opperdoes flinke stap richting lijfsbehoud

Buiksloot staat weer boven de nacompetitiestreep van de zaterdag derde klasse A. De ploeg van Remco van Twiller versloeg Opperdoes met 3-1 en treft de concurrent over twee weken nog een keer.

Van Twiller is vrij zeker van zijn zaak. Op 5 mei opnieuw punten pakken van Opperdoes en de vlag kan uit in Amsterdam-Noord. “Ik wil op 26 mei (na wedstrijd tegen Kadoelen, red.) door de voordeur naar buiten. Geen nacompetitie, direct veilig spelen”, zegt de naar TOB vertrekkende trainer. Dit seizoen was op z’n zachtst gezegd ‘onrustig’ te noemen. Buiksloot hikte na puntendelingen met PSZ, Reiger Boys en Hellas Sport (tegentreffer in 95ste minuut) tegen een zesde competitiezege aan. Eindelijk kwam die tot stand.

De Amsterdammers begonnen op eigen veld goed, resulterend in een vroege openingstreffer. Na elf minuten kopte Gijs Boerwinkel raak uit een vrije trap van Jose Bebeto Ngeze: 1-0. Halverwege de eerste helft gaf Buiksloot het initiatief weg door teveel balverlies te leiden. De voorsprong haalde nog wel de rust, maar na de rust slaagde Opperdoes erin de gelijkmaker te produceren. Arthur Schoutsen stond aan het einde van een goed uitgespeelde aanval: 1-1.

De bezoekers verzuimden echter om door te drukken en erop en erover te gaan. Het zorgde ervoor dat Buiksloot een kwartier voor tijd de voorsprong terug kon pakken. Opnieuw was Bebeto Ngeze de aangever op Boerwinkel voor de 2-1. “Daar brak het voor Opperdoes, terwijl wij het daarvoor echt moeilijk hebben gehad”, zag Van Twiller. Ondanks een slotoffensief gooide de thuisploeg het duel vier minuten voor tijd op slot. Moamer Heerenveen rondde een snelle counter goed af: 3-1.

Dat Khalil el Maghnaoui in de blessuretijd een rode kaart kreeg, was een klein smetje op de Amsterdamse zege. Over twee weken zien beide ploegen elkaar weer, dan in de kop van Noord-Holland. Buiksloot kan naar die wedstrijd toewerken als nummer elf van de ranglijst, één punt boven de nacompetitiestreep.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.