Buitenboys – AH’78 gestaakt na 40 minuten

Het duel tussen Buitenboys en AH’78 in de zaterdag derde klasse C kende maar een korte speelperiode. Na 40 minuten liet de leidsman beide partijen vertrekken na een opstootje en twee rode kaarten. Buitenboys leidde toen met 0-4.

Buitenboys begon goed aan dit duel en had al snel een overwicht. AH’78 hanteerde vaak de lange bal, dit leidde af en toe tot hectische momenten voor het doel van Buitenboys. In de 20 minuut leed de thuisclub knullig balverlies en profiteerde de gasten hier optimaal van. Michael Buth onderschepte de bal en speelde Rowdy Moorman aan. Moorman bereikte vervolgens Giovanni Kasanwirjo, hij liet de keeper kansloos: 0-1. Nog geen vijf minuten later verdubbelde Buitenboys de voorsprong, wederom na slordig balverlies bij de thuisclub. Hiervan profiteerde Buth door de bal laag langs de doelman te schuiven: 0-2. Buitenboys zette door. Na een diepe bal van Colin van der Hoorn op Buth, gaf Buth de bal direct voor naar Moorman. Laatstgenoemde kopte de 0-3 binnen. In de eerste helft werd het zelfs 0-4, nadat Zoe Visser wederom Moorman in staat stelde om te scoren.

In de 40e minuut dan het incident tussen twee spelers die allebei konden vertrekken. Na de rode kaarten hadden de twee spelers het met elkaar aan de stok. Voor de arbiter was dit de reden om het duel te staken. Volgende week krijgt Buitenboys bezoek van CJVV. Klik hier om het uitslagen, standen en het programma van de zaterdag derde klasse C te zien.

Tekst: Herman de Wit