Buitenboys bekert door

Afgetekend. Een ander woord is er niet voor. SC Buitenboys heeft zich dankzij een 4-0 overwinning op SV Nieuw Sloten geplaatst voor de volgende ronde van de bekercompetitie. Eerder werden al Zeeburgia (9-0) en ASC De Volewijckers (2-5) aan de zegekar gebonden en daarmee zet SC Buitenboys de positieve lijn door waarmee het vorige seizoen abrupt eindigde. De ruime overwinningen werden weliswaar tegen vierdeklassers geboekt, maar tijdens de oefencampagne wist het team van Mark Steur ook tweedeklasser OSV af te troeven.

In Almere bleef de brilstand zaterdag niet lang op het scorebord. SC Buitenboys ging fel van start en en gaf SV Nieuw Sloten weinig ruimte. Rowdy Moorman speelde zich in de tiende minuut in de zestien knap vrij en schoot onhoudbaar in linkerbenedenhoek in: 1-0. Ondanks het grote veldoverwicht (en dankzij twee afgekeurde doelpunten wegens vermeend buitenspel) duurde het tot de vijfendertigste minuut voordat de 2-0 op het scorebord kwam. Collins John schoof de bal ter hoogte van de penaltystip resoluut binnen.

Kort daarna gooide nieuwkomer Shah Aurangzaib (SV Diemen) de wedstrijd definitief in het slot door met een subtiele en snelle passeerbeweging iedereen het nakijken te geven. Met deze stand gingen beide ploegen rusten en leek de weg in de tweede helft open naar opnieuw een monsteruitslag.

Die bleef echter uit. De voet ging bij SC Buitenboys nu helemaal van het gaspedaal. Wel scoorde Collins John nog de 4-0, maar daar bleef het verder bij. Met drie afgetekende overwinningen en 18 doelpunten voor lijkt SC Buitenboys klaar voor de competitie.

Voor volgende week staat de uitwedstrijd tegen FC Blauw-Wit Beursbengels op het programma. Klik hier voor het complete competitieprogramma.

Tekst & foto’s: Lenno van Dekken