Buitenboys beslist wedstrijd al in eerste helft

Zaterdag derdeklasser SC Buitenboys blijft goed presteren, de ploeg van trainer Patrick Bal won ruim met 4-1 van AH´78 en bewees zichzelf hiermee een mooie dienst. Door deze winst is men nu koploper in de tweede periode. In de reguliere stand klimt de ploeg weer plaatsen en meldt zich in de subtop.

Buitenboys ging goed van start en na enkele minuten opende de thuisclub  de score. Collins John schoot op doel, maar het schot werd gekeerd. De rebound was voor Rowdy Moorman, een simpele 1-0. AH’78 wilde wel de aanval zoeken, maar leverde vaak de bal in. Hierdoor liep de ploeg achter de feiten aan, Buitenboys nam meer initiatief. Na 7 minuten werd de voorsprong dan ook verdubbeld door John. Hij schoot zijn ploeg op 2-0. Hierna een duel waar beide ploegen aan elkaar waren gewaagd. Wel waren er veel slordigheden en dat deed de wedstrijd geen goed. In deze fase ontstonden er ook niet veel doelrijpe kansen. Toch kwamen de Almeerders nog voor de rust op 3-0, uit een vrije schop van Giovanni Kasanwirjo kon Moorman met het hoofd andermaal scoren.

In de tweede helft had Buitenboys wel meer in balbezit, maar kwam AH’78 in de zestigste minuut wel op 3-1. Na het doelpunt kreeg de tegenstander meer de bal, er werd alleen niet doorgedrukt. De aansluitingstreffer bleef dan ook uit. Het spel speelde zich nu grotendeels op het middenveld af maar spectaculair was het allemaal niet. Uiteindelijk kon Michael Buth alsnog de vierdeAlmeerse treffer scoren en was dit ook het laatste wapenfeit van dit matige duel.

Buitenboys staat nu eerste in de tweede periode met een punt voor op vier achtervolgers waarvan FC Hilversum nog een wedstrijd minder speelde. Komende zaterdag kan Buitenboys zich gaan meten met koploper CJVV.

Tekst: Herman de Wit