Buitenboys doet goede zaken met winst op ’t Gooi

In de zaterdag derde klasse C was zaterdag de kraker, in de onderste regionen, tussen Buitenboys en ’t Gooi. Winst was voor beide partijen een must om weer omhoog te kunnen kijken.

In de eerste helft waren er veel slordigheden van beiden partijen. Hierdoor werden er weinig kansen gecreëerd. Wel kregen zowel Buitenboys als de gasten een mogelijkheid om tot scoren te komen, maar verder zag het vervolg van de eerste helft er magertjes uit.

Na de rust zette Buitenboys de gasten behoorlijk onder druk en had men al snel succes. Jesper Haazelager wist met een diepe bal de basis te leggen voor de openingstreffer. Michael Buth wist beheerst de bal onder de uitkomende keeper van ’t Gooi door te schuiven. Met een uur op de klok verdubbelde de score. Hing ging door op een te kort terug gespeelde bal, de keeper kon niets anders doen dan de bal tegen Van Leerdam aan schieten. Hierdoor verdween de bal in het doel: 2-0. De wedstrijd leek gespeeld, maar daar dachten de gasten anders over en wisten in minuut 75 de aansluitingstreffer te scoren 2-1. ’t Gooi ging aanvallender spelen, waardoor Buitenboys steeds meer ruimte kreeg. Door de ontstane ruimtes wist Buitenboys de derde treffer te maken. Joey Wierstra maakte het doelpunt na goed werk van Giovanni Kasanwirjo.

Met 13 punten uit vijf duels doet Buitenboys ook mee voor de tweede periode. Op de ranglijst staat men nu op de negende plek en komt de middenmoot in zicht. De laatste wedstrijd voor de winterstop moet men op bezoek bij Odysseus’91.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)