Buitenboys haalt uit tegen Kadoelen

Buitenboys heeft bij de start van de competitie flink uitgehaald tegen Kadoelen. Geheel onverwacht was dat niet, maar de 0-7 zal toch best pijn doen in Amsterdam Noord.

In de openingsfase was het even aftasten, maar na een kwartier was Rowdy Moorman voor het eerste trefzeker. Kadoelen probeerde wel het tij te keren, maar de aanvalsdrift van de Almeerse ploeg was groot. Tien minuten later werd dat dan ook bewezen door Giovanni Kasanwirjo, die de voorsprong van Buitenboys verdubbelde (0-2). Nog voor de rust maakte Moorman uit een goede combinatie zijn tweede van de wedstrijd. Zo stond het 0-3 bij rust.

In de tweede helft kreeg ook Kadoelen wat kansjes, maar echt meedoen lukte de ploeg van Donny Geel niet. Buitenboys kon vervolgens makkelijk verder uitlopen. Moorman maakte de 0-4 en 0-5 en bracht daarmee zijn totaal van de middag op 4 goals. Gianni Rellum mocht de zesde en zevende Almeerse goal maken. Daarmee stond de eindstand op het scorebord.

Buitenboys gaat met die zege aan kop in Zaterdag 3b. Volgende week ontvangt het RODA ’23, dat zaterdag verloor van AH ’78. Voor Kadoelen staat een bezoek aan SCW op het programma.