Buitenboys herpakt zich na 0-2 achterstand

Buitenboys heeft zaterdagmiddag op het eigen sportpark goede zaken gedaan. Na een 0-2 achterstand werd Zwaluwen ’30 met 3-2 verslagen.

De ploeg uit Hoorn schoot uit de startblokken en via de paal en de rug van Buitenboys goalie Indy Kool maakte Samet Cetin al binnen 5 minuten 0-1. Buitenboys voerde daarna de druk op Zwaluwen flink op, en Tobias Droomers moest een aantal maal ingrijpen. Maar het was Zwaluwen, dat wederom via Cetin na een klein half uur ook de 0-2 op het scorebord wist te zetten. Buitenboys moest dus aan de bak en dat deed het ook in de laatste vijf minuten voor rust. Op aangeven van Niels van der Steen kon Tyrell Burleson, terug van een schorsing, alweer zijn vierde goal van het seizoen maken. Voor rust werd het ook nog 2-2, het was Burleson met zijn vijfde.

Na rust pakte Buitenboys door om de drie punten binnen te hengelen. Met ongeveer een uur op de klok wist Giovanni van der Zaken de Almeerders op voorsprong te zetten. In de slotfase ging Zwaluwen ’30 op zoek naar de gelijkmaker en Buitenboys op zoek naar een grote voorsprong. Burleson was nog dichtbij het volmaken van zijn hattrick, maar vond Droomers op zijn weg. Aan de andere kant stond Kool de gelijkmaker van de Hoornaars in de weg.

Winst voor Buitenboys dus, dat over twee weken de competitie vervolgt tegen Olympia Haarlem. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)