Buitenboys kampioen na eenvoudige zege op Kadoelen

Buitenboys is zaterdagmiddag kampioen geworden in Zaterdag 3b, dankzij een eenvoudige zege op Kadoelen: 4-0. Dinsdag hadden de Almeerders al de eerste kans om kampioen te worden. Concurrent EVC verloor, maar Buitenboys deed hetzelfde. Bij de tweede poging om de titel te veroveren, kon de champagne dus wel ontkurkt worden.

Een duel met de hekkensluiter leek de ideale gelegenheid voor Buitenboys om een mooie wedstrijd op de mat te leggen en zo de titel binnen te halen. Het was vanaf de aftrap eenrichtingsverkeer en binnen tien minuten had de thuisploeg al een hand vol corners gekregen. Na een voorzet van Giovanni Kasanwirjo dacht Collins John bovendien de 1-0 te maken, maar de goal ging niet door vanwege buitenspel. Daarna duurde het een flinke tijd voordat de bal weer in het net plofte. Na iets meer dan een half uur spelen kwam de 1-0 op het bord. Nadat de doelman treuzelde, wist Buitenboys de bal te veroveren en John kon de 1-0 in het lege doel schuiven. Twee minuten later stond het ook 2-0. Nadat Gianni Rellum eerst nog de lat maakte, zorgde John voor een verdubbeling van de score. Dat was ook de stand bij rust.

Ook in de tweede helft duurde het even voordat er een goal viel, maar dat er meer goals zouden vallen stond vast. Na ruim een uur  kon John de 3-0 binnen werken en daarmee maakte hij zijn hattrick compleet. Het duurde tot de tachtigste minuut voordat Kadoelen gevaarlijk werd. Een kopbal van Jurre de Boer leek in de hoek te verdwijnen, maar Rick van Dekken redde goed. Vlak daarvoor was het 4-0 geworden via Rellum.

Het duel eindigde met een publiekswissel: aanvoerder Collins John, die zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt, verliet het veld. Voor hem kwam Rowdy Moorman na langdurig blessureleed in de ploeg. Een prachtige afsluiting van het kampioensduel.

Foto’s: Lenno van Dekken