Buitenboys komt goed weg bij VVZ’49, maar wint wel

In de zaterdag derde klasse C heeft Buitenboys een nuttige overwinning geboekt. In Soest tegen VVZ’49 ging de ploeg van Patrick Bal er met een 1-2 winst vandoor. De Almeerders staan nu in de middenmoot en doen ook nog volop meer om de tweede periodetitel.

De thuisclub begon sterk aan het duel en drong Buitenboys direct terug op eigen helft. De eerste kansen waren dan ook voor VVZ’49 en uit een klutsbal voor het doel van Buitenboys wist Steyn Boers de bal over de doellijn te werken 1-0. VVZ bleef een overwicht houden en moesten de gasten herhaaldelijk aan de noodrem trekken. Later beet Buitenboys van zich af en zag een bal op de lat belanden. Aan de andere kant vond de thuisclub dat men een strafschop had moeten hebben, wegens een vermeende handsbal. De arbiter wilde hier niets van weten. Buitenboys begon het beter te doen en kwam gevaarlijk voor het doel van de ploeg uit Soest. Een inzet kon maar net gestopt worden door de VVZ-goalie, maar in de rebound was het Tim van Leerdam die Buitenboys op gelijke hoogte schoot (1-1). De laatste wapenfeiten voor de rust waren echter nog voor de thuisploeg maar het bleef tot de rust bij deze stand.

In het tweede bedrijf had Buitenboys veel meer grip op het duel en verscheen nu meer voor het doel van de tegenstander. De kansen die zich voordeden werden niet in doelpunten omgezet. De thuisclub kreeg na zo’n 65 minuten spelen ook nog aardige kansen, maar de afronding liet te wensen over. Diverse blessures aan de kant van VVZ deden hier ook geen goed aan. Uiteindelijk zat het venijn dan toch in de staart, een vrije schop voor Buitenboys werd door Collin van der Hoorn via een VVZ-speler in het doel gewerkt (1-2). Wat de thuisclub hierna ook probeerde de stand veranderde niet meer en pakte Buitenboys een ietwat fortuinlijk de overwinning. Ook voor de tweede periode blijven de Almeerders goed mee doen. Komende wedstrijd ontvangt men op sportpark Polderkwartier het onderin staande AH’78.

Tekst: Herman de Wit