Buitenboys maakt geen fout en verslaat RODA ‘23

De ploeg van trainer Mark Steur kreeg zaterdagmiddag RODA ‘23 op bezoek. Na de 0-7 in de eerste wedstrijd tegen Kadoelen mochten de spelers geen fout maken in de aanloop naar de wedstrijd volgende week tegen De Dijk. Vooraf waren er een aantal spelers die wat lichte klachten hadden en zodoende op de bank begonnen.

De wedstrijd begon matig. Buitenboys had het lastig en kon moeilijk in het spel komen. Echter na 20 minuten gooide de ploeg van Steur de schroom enigszins van zich af en begon beter in de wedstrijd te komen. Wat opviel was dat het grote gevaar aan de zijkanten lag. Met opkomende en snelle spelers werd RODA ‘23 continu onder druk gezet. Dat resulteerde in een enorme kansenregen. Echter, Buitenboys liet het na om RODA ‘23 echt pijn te doen. Na 23 minuten werd de ban dan eindelijk gebroken.

Voorin werd opnieuw uitstekend druk gezet. Doelman Stevens speelde de bal gehaast in op de centrale verdediger, maar dat werd doorzien door een pijlsnelle Giovanni Kasanwirjo. Die was sneller dan de centrale verdediger en schoot de bal hard en strak in de benedenhoek: 1-0. Die goal zorgde enigszins voor een bevrijding. Buitenboys bleef druk zetten op de verdediging van de Amstelveners, die zich daar geen raad mee wist. Vier minuten na de eerste goal kreeg Buitenboys een corner. In plaats van een hoge voorzet werd de bal vanaf de rechterkant laag in het strafschopgebied gebracht. Calvin van Bruggen was de slimste en schoot de bal achter de keeper: 2-0. Voor de rust kreeg Buitenboys legio mogelijkheden en/of kansen, echter men kon de voorsprong niet vergroten.

In de tweede helft begon RODA ‘23 iets meer te voetballen en waren er kansjes voor Heijnen en Groenen. Dave Montijn moest namens Buitenboys in de tweede helft aan de noodrem trekken en kreeg daarvoor de gele kaart. Mark Steur ging wisselen en bracht onder andere Collins John in. En dat was voor RODA ‘23 uiteindelijk te veel van het goede. Eerst draaide de oud-spits van onder andere Fulham zich goed vrij en schoot op de goal. De keeper van de bezoekers hield de bal nog wel tegen, maar kon de bal niet onder controle krijgen waarna Rowdy Moorman attent reageerde en de bal in de goal schoot. Het slotakkoord was wederom aan Collins John. Na een uitstekende aanval aan de rechterkant kreeg John de bal op de kop van het strafschopgebied en aarzelde niet en schoot de bal vervolgens feilloos in de linkerbenedenhoek: 4-0.

Zodoende won de ploeg van Steur de wedstrijd vrij eenvoudig. Positief was het feit dat er legio kansen werden gecreëerd en dat gegeven moet een goed gevoel geven naar de belangrijke wedstrijd volgende week tegen De Dijk. RODA ‘23 gaat dan op bezoek bij EVC.