Buitenboys na rust voorbij Amstelveen Heemraad

Afgelopen weekend liet Buitenboys verrassend punten liggen tegen VVA/Spartaan. Tegen Amstelveen Heemraad wilde het dus de rug rechten. Amstelveen kwam dinsdag nog in actie en verloor van het goed presterende EVC. Het hoopte tegen Buitenboys wel te kunnen verrassen. Dat lukte niet: 3-0.

Voor rust was de wedstrijd redelijk gelijk opgaand. Buitenboys was sterker aan de bal en combineerde er aardig op los. Amstelveen probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden, maar Buitenboys kreeg de kansen. Na bijna een half uur spelen was het hectisch in de 16 van Amstelveen en na veel gefrommel en een bal op de paal, wist Luuk van Rossum een goal van Buitenboys te voorkomen. Een paar minuten daarna het eerste wapenfeit van Collins John, die de bal controleerde en goed op goal schoot. Giovanni Santangelo voorkwam stijlvol de openingstreffer. 

Na rust de mogelijkheid voor Amstelveen om de voorsprong te pakken. Ibrahim Uwamahoro brak door op rechts en zijn voorzet was op maat voor Mourad Aitja. Hij schrok van de ruimte, en maaide over de bal heen. Vijf minuten later de goal aan de andere kant. Een voorzet van links kwam bij de geheel vrijstaande Collins John en hij had de hoek voor het uitkiezen. Met nog 20 minuten te gaan kreeg Amstelveen twee aardige kansen. De ingevallen Toby Correia probeerde vanaf de rechterkant Rick van Dekken te verschalken, maar zijn inzet ging over. Kort daarop was Jesper van Eijk gevaarlijk, maar Buitenboys was goed vertegenwoordigd voor de goal en het gaatje werd niet gevonden. Buitenboys zette aan en twee keer was Giovanni Santangelo een sta in de weg voor de tweede goal van Buitenboys. Maar ook hij moest capituleren op een inzet van Giovanni Kasaswirjo en Buitenboys gooide de wedstrijd op slot. Het laatste wapenfeit bij Amstelveen was de bal op de paal van Toby Correia en bij Buitenboys de goal van Mitchel Martens. Daarna was het gedaan met de wedstrijd.

Amstelveen Heemraad gaat zaterdag op bezoek bij VVA/Spartaan, de nummer 12 met zes punten achterstand op Amstelveen en Buitenboys gaat naar SCW in Rijsenhout. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst: Helmar Vercasman

Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!